''Örümcek adam'' yaşlıların ''kahramanı'' oldu

Yerli "Örümcek Adam" yaşlıların "kahramanı", temsili "Nasreddin Hoca" ise 20 yaş altının uyarıcı dostu oldu. Burak Soylu Antalya'da, örümcek adam kostümüyle evlerinden çıkamayanlara hem moral veriyor hem de onların ihtiyaçları için çarşı pazar gezip alışveriş yapıyor. Konya'da Akşehir Belediyesi tarafından video hazırlandı. O video da, temsili Nasreddin Hoca, gençlerin ve çocukların evde kalmasının önemine dikkati çekiyor. Maske kullanımı konusunda da uyarılarda bulunuyor.

''Örümcek adam'' yaşlıların ''kahramanı'' oldu

Koronavirüsle mücadeleye "Nasreddin Hoca"lı, "Örümcek Adam"lı moral takviyesi yapıldı... Her şey sokağa çıkamayan yurttaşların moralini yüksek tutmasını sağlamak için...

Antalya'da "Örümcek Adam" yaşlıların "kahramanı" oldu.

27 yaşındaki Burak Soylu, çok sevdiği kurgusal kahraman "Örümcek Adam" kostümüyle, otellerde günübirlik gösteriler yaparak geçimini sağlıyordu. Kentin sokaklarında, parklarında bu kostümle mini gösteriler de yapıyordu. Şimdi o kurgusal kahramanı koronavirüsle mücadele için devreye soktu.

Bu kez kostümünü, sokağa çıkamayan 65 yaş üstü yurttaşlara ve çocuklara moral vermek için giydi. Evleri tek tek dolaşıyor. Yurttaşların verdikleri listeye göre market ve manavdan ihtiyaçları alıp adreslere ulaştırıyor. Onu görenler ise önce şaşırıyor sonra da mutlu olup teşekkür ediyor.

Konya'da ise Akşehir Belediyesince bir video hazırlandı. O video da temsili Nasreddin Hoca, evde kalmanın önemine dikkati çekiyor. Maske kullanımı konusunda da uyarılarda bulunuyor.

Başta Nasreddin Hoca Türbesi olmak üzere kentin çeşitli tarihi ve kültürel alanlarında çekilen videoda temsili Nasreddin Hoca, kendisi ile ilgili kısa bilgiler veriyor. Fıkralar anlatıyor. 20 yaş altı gençlere sokağa çıkmamaları konusunda öğütler veriyor.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, yaptığı yazılı açıklamada, video ile 20 yaş altı gençlerin ve çocukların evde kalmalarını sağlamayı ve farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

ulusal.com.tr

# Konya # Örümcek Adam # Nasreddin Hoca