Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 73. yıl dönümü kutlanıyor

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti kuruluşunun 73'üncü yılını başkent Pyongyang'da düzenlediği askeri törenle kutladı. Askeri personel ile sivil kurum ve kuruluşların yer aldığı geçit töreni kararlılığın yanısıra renkli görüntülere de sahne oldu.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 73. yıl dönümü kutlanıyor

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşu 73. yıl dönümünde törenlerle kutlandı.

Başkent Pyöngyang'da yapılan kutlamalarda kameralara renkli görüntüler yansıdı.

Kim Il-sung Meydanı'nda gece yarısı 00.00'da başlayan törenlerde askeri personelin yanı sıra sivil kurum ve kuruluşlar da hazır bulundu.

Çok sayıda Korelinin izlediği törenler önceki yıllara göre daha kısa sürdü. Yaklaşık bir saat süren törende bu yıl balistik füzelerin yer almadı.

Uzmanlar, bu yılki törenin gerilimleri artıracak bir gösteriye dönüşmediği ve barışçıl bir kutlama şeklinde gerçekleştirildiğini kaydetti.

GEÇİT TÖRENİNDE "SALGIN" AYRINTISI

Geçit töreninde gaz maskeli askerlerin de yer alması ise dikkat çekti. Törende tehlikeli maddelerden koruyan takım giyen askerlerden oluşan tabur da yer aldı. Yapılan yorumlarda taburun koronavirüs salgınına karşı mücadeleyi temsil ettiği söylendi.

Kutlama ile ilgili servis edilen görüntülerde Kore liderinin Kim Yong Un'un törenleri izlediği balkondan vatandaşlara el salladığı görüntüleri yer aldı.

ÇİN'DEN KDHC'YE 73. YIL MESAJI

Çin Halk Cumhuriyeti de Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 73. yılını mesajla kutladı. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Koreli mevkidaşına gönderdiği mesajda İşçi Partisi'nin önderliğindeki Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin sosyalizm davasında büyük başarılar kaydettiği belirtildi.

Xi ayrıca mesajında karşılıklı dostane iş birliği ilişkilerinin istikrarlı şekilde sürüdürülmesinin öneminin de altını çizdi.

# KDHC # kore demokratik halk cumhuriyeti # Pyongyang # Askeri geçit töreni