Ekonomist Uğur Civelek'ten faiz kararı değerlendirmesi: 6 aydır bunu yapıyoruz

Ekonomist Uğur Civelek, Merkez Bankası'nın faizi yüzde 12'den, yüzde 11,25'e çekmesini değerlendirdi.

Ekonomist Uğur Civelek'ten faiz kararı değerlendirmesi: 6 aydır bunu yapıyoruz

Merkez Bankası'nın Para Politikası Toplantısı'nda, faizi 0,75 puan düşürdüğünü açıklamasının ardından, EkonomistUğur Civelek, Ulusal Kanal'da Gün Ortası programına bağlanarak faiz puanının düşmesinin arkasındaki nedenleri yorumladı.

Civelek, "Siyasiler, ekonomide bir türlü işleri rayına oturtamıyor. Bunun içinde sürekli faizi düşürüyorlar. Çünkü 2020 yılı planında iç talebin uyarılması var, tüketim ve yatırımın ön plana çıkarılması... Bunun yan tesirleri hiç düşünülmüyor. Siyasi hesaplar burada belirleyici rol oynuyor olabilir benden sonra tufan anlayışı var ama amaç, yatırım ve tüketim eğrisinde bir şok etkisi yaratmak" sözleriyle faiz kararının arkasındaki nedeni anlattı.

Civelek, "6 aydır bunu yapıyoruz, istedikleri sonucu alamadıkları için aynı yöntemi ısrarla deniyorlar. Eğer, Türkiye'de faizler daha düşer de, iç talep ve yatırım eğilimi ortaya çıkmaz da, tam tersine riskten kaçınma eğilimi yükselir de, Türk Lirası yatırım eğilimi hızla uzaklaşmaya başlarsa o zaman çok ciddi sonuçlarla yüz yüze kalacağız faiz düşürerek gerçeklerle yüzleşmekten kaçan bir ekonomi yönetimi var" cümleleriyle para politikasında yapılan hataları dile getirdi.

ulusal.com.tr

# Merkez Bankası # uğur civelek # merkez bankası faiz kararı # ekonomist