56 saatlik kısıtlama sona erdi: 24 bin 755 kişi hakkında işlem yapıldı

Koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde cuma günü saat 21.00'de başlayan sokağa çıkma kısıtlaması sona erdi. Geçtiğimiz hafta kurallara uymayan 24 bin 755 kişi hakkında işlem yapıldı.

56 saatlik kısıtlama sona erdi: 24 bin 755 kişi hakkında işlem yapıldı

Koronavirüs ile mücadelede başarı kısıtlamalarla geliyor. Vakalar düşüyor. Kurallara uyum sürerken denetimler de yoğun bir şekilde yapılıyor.

Hafta içi her gün 21.00-05.00 saatlerinde, hafta sonları da cuma saat 21.00'den pazartesi saat 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması devam ediyor.

Bu kapsamda, hafta sonu kesintisiz uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının yedincisi sona erdi. Sokaklar sessizdi. Tedbirler ise üst seviyede.

İçişleri Bakanlığı kurallara uymayanlara ilişkin açıklama yaptı. Türkiye genelinde 11-18 Ocak tarihleri arasında tam 24 bin 755 kişiye işlem yapıldı.

''KURALLARA UYMAYI SÜRDÜRMELİYİZ''

Açıklamada kurallar da hatırlatıldı:

''Pandemi ile mücadelemiz sona erip, normalleşme sürecine geçinceye kadar temizlik, maske ve mesafe olmak üzere diğer kurallara uymayı sürdürmeliyiz. Aziz milletimize bu süreçte göstermiş olduğu sabır, fedakarlık ve anlayıştan dolayı teşekkür ediyoruz.''

Kovid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlamanın sona ermesinin ardından kentlerde hareketli de başladı. İşine gitmek isteyen vatandaşlar toplu taşıma araçlarını kullandı.

# koronavirüs # sokağa çıkma yasağı # kısıtlama # haftasonu