Gazeteci Tanju Cılızoğlu hayatını kaybetti

Türk basınının güçlü ve usta kalemlerinden biri olan Tanju Cılızoğlu vefat etti. Uzun yıllardır Kocaeli'de yaşayan ve Değişim 41 gazetesini çıkaran Cılızoğlu, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hastalığa yenik düştü. Cılızoğlu'nun cenazesi Hacıbektaş Çilehane Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Gazeteci Tanju Cılızoğlu hayatını kaybetti

Kocaeli ve Türk basınının usta isimlerinden biriydi. Tanju Cılızoğlu yaşamını yitirdi.

Kovid-19'a yakalanan Cılızoğlu, hastalığı atlattı ancak virüs vücudunda ağır bir hasar bıraktı.

Salgın sürecinde beyin fonksiyonlarını yitirmesine yol açan ve tedavisi olmayan bir hastalığa yakalanan 86 yaşındaki usta gazeteci bir süre Ankara'da tedavi gördü.

Tedavi sürecinde yakalandığı koronavirüsü yenen Cılızoğlu, hastanede tedavisi devam ederken, yakalanmış olduğu amansız hastalığa yenik düştü.

Cılızoğlu'nun cenazesi Hacıbektaş Çilehane Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Usta kalem Tanju Cılızoğlu 1936 yılında Sivas'ta doğdu. 1956 yılında Vatan gazetesinde başladığı gazeteciliğini muhabir, yazar ve yazı işleri müdürü olarak Şehir, Hergün, Yeni İstanbul gibi gazetelerde sürdürdü. Bir süre Aydınlık gazetesinde de yazı yazdı. Önemli işlere imza attı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu da Cılızoğlu'nun ölümünün ardından bir mesaj yayınladı. Mesajda ''Mesleğimize uzun yıllar başarıyla hizmet veren Cılızoğlu'nun ailesinin, dostlarının ve meslektaşlarının acısını paylaşıyor, sabırlar diliyoruz'' denildi.

# ankara # şehir # gazeteci # yeni gün # tokat # vatan gazetesi # türkiye gazeteciler cemiyeti # akşam # Balaban