Karlov suikasti davası görüldü

Büyükelçi Andrey Karlov, suikastı davasına devam edildi.Duruşmada, 6 sanık esasa ilişkin savunma yaptı. Diğer sanıklara ise talepleri doğrultusunda savunmalarını daha sonra yapmaları için süre verildi. Dava ertelendi.

Karlov suikasti davası görüldü

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un 2016'da suikast sonucu öldürülmesine ilişkin, 28 kişinin yargılandığı davada 6 kişi savunmasını yaptı.

Karlov'un,görevde olmayan polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürüldü. Suikasta ilişkin Fetullahçı Terör Örgütünün elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 28 sanıklı davaya devam edildi.

Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz 9 sanık ve bazı sanık avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanıklarla cezaevlerinden video konferans yöntemiyle bağlantı kuruldu.

Duruşmada sanıklara esas hakkındaki savunmaları soruldu.Suikastın gerçekleştiği "Kaliningrad'dan Kamçatka'ya Rusya" adlı serginin organizatörü Mustafa Timur Özkan da savunmasını sundu. Savunmasında iddianamenin suikastla ilgili kısımlarıyla ilgili bir şey diyemeyeceğini ancak sergiyle ilgili bölümlerin gerçek dışı olduğunu söyledi.

Bütün sanıklara savunmalarını hazırlamaları için süre tanıyan mahkeme, 7 sanığın tutukluluklarının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

ulusal.com.tr

# karlov suikastı