Cami içinde VIP restoran

Türkiye’nin en önemli kültür miraslarından Mimar Sinan’ın kalfalık eseri Süleymaniye Camii, rant ve işgal tehdidiyle karşı karşıya.

Cami içinde VIP restoran

Türkiye’nin en önemli kültür miraslarından Mimar Sinan’ın kalfalık eseri Süleymaniye Camii, rant ve işgal tehdidiyle karşı karşıya.

Aydınlık gazetesinden Derya Derviş'in haberine göre; Süleymaniye Camisi’nin restorasyon işini alan Gürsoy İnşaat’ın İstanbul Boğazı ve Haliç’e bakan şantiye alanı içerisinde kafe-restoran işlettiği ortaya çıktı. Kaçak işletilen mekanda Gürsoy İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gürsoy’un tanıdığı üst düzey bürokrat, milletvekili, siyasetçiler ve bakanları ağırladığı belirlendi.

Gürsoy İnşaat 2007 senesinde Süleymaniye Camisi’nin restorasyon işini aldı. İşi 2013 senesinde bitirerek türbeler ziyarete açıldı. Restorasyon işi bitirilmesine rağmen tarihi caminin Boğaz ve Haliç’e bakan avludaki şantiye 1 yıldır kaldırılmadı.

Etrafı yüksek paravanlarla çevrili ve girişin yasak olduğu şantiyenin içinde mutfak olarak kullanılan konteyner ve 30-40 kişinin oturabileceği brandadan yapılmış bir çadırın olduğu belirlendi. Kaçak olarak işletilen restoranda sadece seçkin kişilerin ağırlandığı ve firmanın ziyafetli buluşmayı geleneksel hale getirdiği iddia edildi.

(Görseli büyütmek için üzerine tıklayınız)

MİSAFİRLERİNİ AĞIRLIYOR

Camideki restoranı fotoğraflamak için şantiyeye girmek isteyen Aydınlık muhabirine şantiyedeki güvenlik görevlisi yasak olduğu gerekçesi ile izin vermedi. Bu arada camide uzun süreden beri işçi olarak çalışan bir görevli muhabirimize şantiye içinde bir restoranın olduğunu doğrulayarak genellikle Hasan Gürsoy’un tanıdığı kişilerin belirli günler geldiğini ve burada yemek yiyerek toplantı yaptıklarını ifade etti.

Görevli cuma günleri de namazdan sonra Hasan Gürsoy ile beraber birçok kişinin buraya gelerek yemek yediğini hatta bir çok milletvekili, bakan ve siyasetçilerin de burada ağırlandığını söyledi.

VAKIFLAR SESSİZ KALDI

İstanbul Kültür Müdürlüğü ve Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü ise konuyla ilgili olarak konuşmak istemediklerini belirttiler.

(Görseli büyütmek için üzerine tıklayınız)

# türkiye # rant # vip # restoran # derya derviş # mimar sinan