Ankara'da sağlıkçıya şiddet

Ankara’da bir doktor hasta tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Elinden ve belinden yaralanan sağlıkçının hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Doktora yapılan saldırıya ilk tepki de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. Koca, "Şifa veren eli kesmeye çalışanın affı mümkün değil" sözleriyle saldırıyı kınadı.

Ankara'da sağlıkçıya şiddet

Kendisini tedavi eden doktora saldırdı, elinden ve belinden yaraladı.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Asistanı Dr. Ertan İskender, poliklinikte bağırıp taşkınlık yapan Bayram N.'yi uyardı.

Saldırgan ise uyarının ardından yanında taşıdığı bıçakla doktora saldırdı. Elinden ve belinden yaralanan doktor, hastanenin acil servisinde tedaviye alındı. Ameliyat edilen Ertan İskender’in belindeki yaralardan dolayı hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

Saldırının ardından doktora ilk destek mesajı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Yaralı doktorun durumunu yakından takip ettiğini belirten Koca, "Şifa veren eli kesmeye çalışmanın affı mümkün değil" değerlendirmesi yaptı.

SAĞLIKÇILARA ŞİDDET DAVASINA DEVAM EDİLDİ

Öte yandan 21 Eylül 2020 yılında Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlıkçılara saldıran 5 kişinin yargılandığı davaya da devam edildi. Ankara Asliye Ceza Mahkemesi'nce görülen davada söz alan sanıklar beraat talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, beyanı alınmayan tanığın dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için davayı erteledi.

Geçen yıl Eylül ayında, Ahmet Öztaş adında bir vatandaş tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti. Bunun üzerine, acil servisteki kırmızı noktaya girmeye çalışan Öztaş'ın yakınları taşkınlık çıkartmıştı. Hastane personeli kendisini savunmak için kapının arkasına travma tahtalarıyla barikat kurmuştu.

Dava "kamu malına zarar vermek" ve "sağlık personeline görevi yaptırmamak için direnmek" suçlarından açıldı.

# sağlık # ankara # doktor # mahkeme # sağlık bakanlığı # fahrettin koca # hasta # şiddet # bıçaklı saldırı # sağlık şiddet # ankara eğitim ve araştırma hastanesi # Ertan İskender