Milli Piyango'nun şubeleri kapanacak

Milli Piyango İdaresi’nin 10 yıllığına taşerona devredilmesi nedeniyle 10 bin 600 piyango bayi ile 5 bin sayısal bayiyi zor günler bekliyor. Türkiye’deki 22 Milli Piyango Şubesi’nin kapısına kilit vurulacak, yüzde 9 ,7 olan komisyon yüzde 4’e düşecek. Sayısal Loto komisyonu da 6’dan 3,40’a çekilecek. Esnaf derdini, talebini Ulusal Kanal anlattı, izliyoruz.

Milli Piyango'nun şubeleri kapanacak

Milli Piyango İdaresi’nin işletme lisansı 2030 yılına kadar İtalyan SİSAL ile Demirören Grubu’na bağlı Şans Girişim ortaklığına devredilmesi esnafı zora soktu.

Mili Piyangı oyunları 10 yıllığına kamu yönetiminden çıktı. Yeni şirketin art artda aldığı kararlara esnaf tepki gösterdi. İlk iş olarak Türkiye’deki 22 Milli Piyango İdaresi Şubesi’nin kapatılmasına karar verildi. Çoğu yaşlı ve engelli olan serbest bayiler ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.

Bileti nasıl temin edeceklerini bilmeyen piyangocuların yüzde 9 ,7 olan kamisyon yüzde 4’e düştü. Bu da çoğu engelli ve yaşlı olan 10 bin 600 esnafın kazancının yüzde 50 azalması anlamına geliyor.

Türkiye’deki 5 bin sayısal loto bayisini de zor günler bekliyor. Çünkü yeni şirket, bayilerin yüzde 6 olan net komisyonunu 3,40’a düşürdü.

Sayısal Loto bayilerini bekleyen bir diğer sorun da sözleşme sürelerinin yakın zamanda sona erecek olması. Sözleşme yenilemede geçmişte olmayan bir uygulama devreye girecek. Varlık Fonu 10 bin ile 30 bin lira arası bir taminat İtalyan Sisal firmasıda yeni sayısal makineleri için 3 bin 50 dolar alacak.

Milli Piyango ve Şans Oyunları esnafı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a mektup yazdı. 15 binden fazla bayiyinin kepenk kapatma noktasına geleceğini belirtilen mektupta teminatların alınmaması komisyon ücretlerin eskisi gibi devam etmesi istendi.

HABER: UFUK AKKAYA – KAMERA: ÖZGÜR DOĞU SAYMAZ

ulusal.com.tr

# sayısal loto # milli piyango