İngiltere Başbakanı Johnson'dan maksimum risk uyarısı

Kovid-19'u yenen İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 22 gün sonra işbaşı yaptı.Tedaviden sonra ilk kez kameralar karşısına geçti. Virüsün 2'nci Dünya Savaşı'ndan sonra görülen en büyük mücadele olduğunu söyledi. "Salgının ikinci kez yükselmesi riskini alamayız" dedi. İtalya'da ise, ikinci aşamaya geçiliyor...

İngiltere Başbakanı Johnson'dan maksimum risk uyarısı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, hastalıktan sonra ilk kez kameralar karşısına geçti, açıklama yaptı.

Yoğun bakıma kaldırıldıktan sonra corona virüsünü yenen Johnson, Downing 10 Numara'daki Başbakanlık Konutu önünde konuştu. 22 gün sonra göreve dönen Johnson, "Salgının ilk fazını atlattık, yükseliş eğrisini indirdik. Biraz daha sabretmemiz gerek" dedi.

Virüsün 2'nci Dünya Savaşı'ndan sonra görülen en büyük mücadele olduğunu söyleyen Johnson "Salgının ikinci kez yükselmesi riskini alamayız" dedi.

Ülkede Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 21 bine dayandı. 7 Mayıs da hükumet karantina önlemlerini tekrar gözden geçirecek.

26 bini aşkın kişinin hayatını kaybettiği İtalya'da ise ikinci aşamaya geçiliyor.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte Kovid-19 salgını dolayısıyla ülke genelinde uygulanan sıkı karantina tedbirlerinin 4 Mayıs’tan itibaren kademeli olarak gevşetileceğini açıkladı.

Can kaybı 23 bini geçtiği İspanya, antikor testlerine başladı.

Sağlık Bakanlığı virüsle ilgili "toplumdaki gerçek verilerine ulaşabilmek" için ülke genelinde 36 bin hanede yaklaşık 90 bin kişiye antikor testi yapılacağını açıkladı.

Almanya da Kovid-19 mücadelesini sürdürüyor. Başkent Berlin’de, sürücülere yönelik yeni tip koronavirüs test istasyonu kuruldu.

Ölü sayısının 23 bine dayandığı Fransa, dünya genelinde Kovid-19 nedeniyle en fazla can kaybının yaşandığı 4'üncü ülke konumunda bulunuyor.

# Boris Johnson # koronavirüs