Yapı kayıt mağdurlarının sayısı giderek artıyor

Yapı kayıt mağdurlarının sayısı giderek artıyor. Antalya'da da Aksu, Elmalı, Manavgat gibi ilçeler başta olmak üzere mağdur olan vatandaşlara her geçen gün yenileri ekleniyor. Bakanlık onaylı yapı kayıt belgeleri iptal edilen yüzlerce vatandaş Duacı’da da aynı sorunla karşı karşıya kaldı. Yurttaşlar bu sorunun bir an önce çözüme kavuşmasını istiyor.

Yapı kayıt mağdurlarının sayısı giderek artıyor

Kaçak yapı, hazine arazisi ya da sit alanı değil, evlerini yasal arazilerinin üzerine kurdular. Varını yoğunu ortaya koydular. Tapulu arazilerine ev yaptılar. Şimdi ise o evlerin yıkılması ile karşı karşıyalar.

İmar Barışı’nın iptal edilmesiyle Türkiye’de mağduriyet yaşayanların sayısı her geçen gün artıyor. Antalya'da da Aksu, Elmalı, Manavgat gibi ilçeler başta olmak üzere mağdur olan vatandaşlara her geçen gün yenileri ekleniyor.

Kent merkezine 14 kilometre uzaklıktaki Duacı köyünde de yurttaşlar, imar barışı ilanı üzerine yapı kayıt belgelerini aldı. Bir süre sonra da Bakanlık onaylı belgeleri iptal edildi.

Vatandaşlar devletten bir an önce bu sorunun çözülmesini bekliyor.

Vatan Partisi de yapı kayıt mağduru vatandaşların yanındaydı. İl Başkanı Rıza Türkmendağ, partisinin çözüme önderlik edeceğini söyledi.

# türkiye # antalya # vatan partisi # ulusal kanal # bakanlık # manavgat # mağdur # mağduriyet # elmalı # İmar Barışı # kayıt # yağı