İstanbul'da terör operasyonu: 78 milyon 505 bin KDHC Wonu ele geçirildi

İstanbul'da terörle mücadele ekipleri tarafından terör operasyonu düzenlendi. Operasyonda, terör örgütüne finansman sağladıkları ve para transfer ettikleri tespit edilen 5 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, 78 milyon 505 bin Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Wonu ele geçirildi.

İstanbul'da terör operasyonu: 78 milyon 505 bin KDHC Wonu ele geçirildi

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde teröroperasyonu hareketliliği yaşandı.

25 Eylül tarihinde, ilçede şüphe üzerine durdurulan ve içerisinde 15 bin 701 adet 5 binlik banknot şeklinde toplam 78 milyon 505 bin Kuzey Kore Wonu ele geçirilen araçtaki iki kişinin, terör örgütleriyle bağlantılı oldukları şüphesi üzerine araştırma başlatıldı.

Yapılan sorgu ve incelemelerin ardından yakalanan 2 şüphelinin kurye olduğunu belirleyen ekipler, ele geçirilen paraların TKP/ML-TİKKO terör örgütüne mensup kişilerden alındığını ve yine aynı örgütün başka mensuplarına teslim edileceğini tespit etti.

Olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen diğer şüphelilerin de yakalanması için çalışma başlatan polis, bugün sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonla toplam 5 kişiyi gözaltına aldı.

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, 1 adet yabancı menşeili tabanca ve şarjör ile 1 adet para sayma makinesi ele geçirildi.

3'ü erkek 2'si kadın toplam 5 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

# istanbul # operasyon # terör # başakşehir # Kore # KDHC # kore demokratik halk cumhuriyeti # tkp # tikko