Burası İstiklâl Caddesi: Koy kafayı, kes kafayı!

Ulusal Kanal ekibinin kamerasına haber dönüşü öyle bir görüntü takıldı ki hayret etmemek imkansız. İstanbul İstiklal Caddesi'nde elini kolunu sallayarak yürüyen şüpheli bir kişi, emperyalizmin bölmeye çalıştığı Suriye hakkında öyle şeyler söyledi ki izlerken hem dehşete kapılacak hem de hayret edeceksiniz.

Elinde av malzemeleri satan bir firmanın poşeti ile hızlı adımlarla yürüyen bu şahsı Ulusal Kanal ekibi haber dönüşü İstanbul İstiklal Caddesi görüntüledi.

Muhabirimiz El Nusra - IŞİD terör örgütlerinin adlarını duyar duymaz kameraman arkadaşına kayda girmesini söyledi ve takip başladı...

Cep telefonuyla konuşan şahıs İstiklal Caddesi'nde akıl almaz cümleler kuruyordu.

"Suriye tayfası ya, Suriye. El- İŞİD. Koy kafayı kes kafayı"... "İHH yardım etmiyor mu İnsani Yardım Vakfı"... "Nasıl yardım etmez ya Bülent abi orada, Bülent Yıldırım"... "Suriye'den gelirken yardım etti bize"... "Valla ben bir seneden beri Suriye'deyim daha yeni geldim yeni girdim Türkiye'ye"... "Allah büyük Suriye'ye tekrar dönemeceğim, aynı yoldan geri dönerim"... "... İnsani Yardım Vakfı..." "Bizim orada savaş yok ya..."

1 yıldır Suriye'de yaşadığını söyleyen bu şahıs, AKP iktidarına yakınlığı ile bilinen İnsani Yardım Vakfı'nın desteğiyle Türkiye'ye girdiğini belirtiyor. Telefonda konuştuğu kişinin de Suriye'de olduğu ve Türkiye'ye giriş yapmaya çalıştığı ancak başarılı olamadağı anlaşılıyor. Bunun içinde İHH Başkanı Bülent Yıldırım'ın yardım edeceğini söylüyor.

"İHH yardım etmiyor mu İnsani Yardım Vakfı"... "Nasıl yardım etmez ya Bülent abi orada, Bülent Yıldırım"... "Suriye'den gelirken yardım etti bize"... "Valla ben bir seneden beri Suriye'deyim daha yeni geldim yeni girdim Türkiye'ye"

Bu şahsın "El- IŞİD, koy kafayı kes kafayı" ifadesi de Suriye'deki durumu özetliyor...

"Suriye tayfası ya, Suriye. El- İŞİD. Koy Kafayı Kes Kafayı. "koy kafayı kes kafayı"

1 metre 80 santim uzunluğundaki yeşil montlu iri adam telefon faturasını ödemek için bir şubeye giriyor.

Ekibimiz bu şahsın yüzünü daha net çekmek ve röportaj yapabilmek için "1 yıldır Suriye'de kalan ve kısa süre sonra geri döneceğini" söyleyen adamı bekledi.

Kısa süre sonra yüzünü de net bir şekilde görüntülediğimiz şahıstan, muhabirimiz Deniz Adalı röportaj istedi. Adını açıklamayan şahıs üst üste röportaj yapmasının yasak olduğunu vurguladı.

Muhabirimiz ne zaman Türkiye'ye glediğini Suriye'de ne yaptığnı sordu. Halka yardım etmek için Suriye'ye gittiğini belirten bu şahıs Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a karşı olduklarını söyledi.

"Geleli çok oldu. Yasak abim konuşmak yasak biz yasaklıyoruz halk yardım amacıyla gittik Suriyeli'lere. Onun karşısındayız canım"

Ulusal Kanal'ın ısrarlı sorularına rağmen hangi örgütten olduğunu söylemeyen bu şahıs İstiklal Caddesi'ni koşar adamlarla teketti.

Haber: Deniz Adalı

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

# ulusal kanal # özgür suriye ordusu # ihh # bülent yıldırım # deniz adalı # şengül derin