Dynamic Front tatbikatından yeni görüntüler

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Dynamic Front tatbikatı devam ediyor. ABD ve İspanya Silahlı kuvvetleri kuvvetleri unsurlarının katılımıyla süren tatbikatla ilgili Milli Savunma Bakanlığı yeni görüntüler paylaştı. Tatbikatın 20 Eylül'de son bulması bekleniyor.

Dynamic Front tatbikatından yeni görüntüler

5 Eylül'de başlayan Dynamic Front tatbikatı Türkiye'nin ev sahipliğinde devam ediyor.

2016 yılından itibaren gerçekleştirilen Dynamic Front serisine ilişkin Milli Savunma Bakanlığı yeni görüntüler paylaştı. Paylaşımda tatbikata ABD ve İspanya silahlı kuvvetleri unsurlarının da katıldığı bilgisi verildi.

Dynamic Front tatbikatında farklı ülkelerin topçu unsurları yer alıyor. Amacın unsurları çok uluslu harekata yönelik hazırlamak olarak belirtildiği tatbikat, çok uluslu birliğin eğitim, iş birliği ve birlikte çalışabilirliğini geliştirme amacı taşıyor.

Dynamic Front 2021 tatbikatı, iki safha olarak planlanmış durumda. Bu kapsamda Türkiye ilk safhayı 29 Nisan-23 Mayıs tarihleri arasında Almanya ve Polonya'nın ev sahipliğinde icra etti. 5 Eylül'de başlayan ikinci safha ise ABD Avrupa Kara Komutanlığı koordinatörlüğünde yürütülüyor.

Tatbikata Türkiye'den 200 personel ve 80 araç katılırken, ABD'den 260 personel ve 95 araç, İspanya'dan da 81 personel ve 20 araç katılıyor. Polatlı'da icra edilen tatbikatın fiili bölümü 14-17 Eylül tarihlerinde yapılırken, Seçkin Gözlemci Günü'nün 16 Eylül olduğu belirtiliyor.

# abd # İspanya # görüntü # PERSONEL