'Vatan'ın evlatları

Bu haber metni ve görseldeki milletvekili aday sıralaması 12 Nisan 2015 tarihli Hürriyet gazetesine aittir.

'Vatan'ın evlatları

2015 seçimleri öncesi 85 seçim bölgesinin tamamı için aday listesi veren partilerden biri Vatan Partisi oldu.

Genel Başkan Doğu Perinçek’in liderliğinde yönetime talip olan adaylar arasında eski bakanlardan işçilere kadar geniş bir yelpazeden temsilciler var.

MAĞDUR ASKERLER

Ergenekon ve Balyoz davalarının sanıkları listede ağırlıklı olarak yer aldı. Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin Ankara’da, emekli Hava Korgeneral Ayhan Taş Konya’da, emekli Tümamiral Soner Polat İstanbul’da, emekli Tümamiral Ali Semih Çetin İstanbul’da, emekli Tümgeneral Levent Ersöz Burdur’da üst sıralardan listeye girdi. Pentagon’da ABD’li subaya “Süleymaniye olayını Türk halkı asla unutmayacak... Sizden madalya istemiyorum, bunu ileride Türk milletine izah edemem” diyen emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş Balıkesir’de liste başı oldu. Doğu Perinçek, eski Sosyal Güvenlik ve Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan ve eski Devlet Bakanı Hüseyin Tayfun İçli İstanbul’dan listeye girdi. Eski Emniyet İstihbarat Başkanı Ramazan Akyürek’in siciline 2001 yılında ‘Fethullahçı’ notu düşmesiyle bilinen eski İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Erol Çakır da İstanbul adayları arasında. 12 Mart Muhtırası’na TBMM’de karşı çıkan tek milletvekili olan Hasan Korkmazcan, Denizli’de liste başı.

GAZETECİ, SPORCU

Televizyon programcılarından Hulki Cevizoğlu İzmir, ünlü sunucu Gülgün Feyman Kocaeli, eski TRT Başspikeri Mehpare Çelik ise Ankara’dan seçim yarışında. Spor dünyasından teknik direktör Murat Bölükbaşı Sakarya’da listebaşı. Efsane grup Modern Folk Üçlüsü’nden Doğan Canku İstanbul, Kültür Bakanlığı Devlet Halk Müziği Korosu’nun kurucusu Mehmet Özbek Antalya, Ceyhun Mumcu’nun kızı ve Uğur Mumcu’nun yeğeni Evren Mumcu Ankara’da yarışacak.

550 ADAYDAN 143’Ü KADIN

Vatan Partisi’nde 550 kişilik milletvekili listesinin 143 sırası ise kadın adayların.

Kaynak: Hürriyet

# vatan partisi # Doğu Perinçek # adaylar