Çiftlik Bank vurgununda yeni iddianame: Mehmet Aydın hakkında istenen ceza 89 bin yıla çıktı

Çiftlik Bank vurguncusu Mehmet Aydın hakkında yeni bir iddianame hazırlandı. İddianamede, Aydın'ın 2 bin 608 yıla kadar daha hapsi istendi. Son iddianameyle birlikte, Mehmet Aydın için istenen ceza toplam 89 bin yıla çıktı.

Çiftlik Bank vurgununda yeni iddianame: Mehmet Aydın hakkında istenen ceza 89 bin yıla çıktı

Çiftlik Bank soygununda cezalar katlandı.

Kurucusu olduğu Çiftlik Bank üzerinden on binlerce kişiyi dolandırdığı öne sürülen Mehmet Aydın hakkında 3. iddianame hazırlandı. İddianamede, Aydın'ın 2 bin 608 yıla kadar daha hapsi istendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Mehmet Aydın'ın ile birlikte, 4’ü firari 17 kişi, şüpheli sıfatıyla yer aldı.

İddianamede, "Çiftlik Bank" oyununun işleyişi, katılımcılardan alınan paranın toplanma süreci, bayilik sistemi, yatırımları anlatıldı. Tanık ifadelerine yer verildi.

Mehmet Aydın'ın firmanın tek sahibi olduğu ve eylemine tek başına başladığı ifade edilen iddianamede, Aydın’ın, yatırılan paraların artmasıyla yakın çevresini ikna ederek ekonomik çıkar amaçlı suç örgütünü kurup yönetmeye başladığı belirtildi.

İddianamede, 130 kişinin şikayetçi olduğu ve müştekilerin 2 milyon 278 bin 393 lira zarara uğratıldığı aktarıldı. Mehmet Aydın, Fatih Aydın ve Cengiz Samur'un da aralarında bulunduğu 17 şüphelinin, 2 bin 608'er yıla kadar hapsi istendi.

İddianamenin İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ana dosyayla birleştirilmesi talep edildi.

Son iddianameyle, Mehmet Aydın için istenen toplam ceza 89 bin yıla çıktı.

# ceza # tosuncuk # Mehmet Aydın # hapis # iddianame # Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı # çiftlik bank tosuncuk # Çiftlik Bank vurgunu # fatih aydın