BM'deki Suriye görüşmelerinden sonuç çıkmadı

Cenevre'deki Suriye Anayasa Komitesi'nin altıncı tur toplantılarından sonuç çıkmadı. Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen, toplantıları "hayal kırıklığı" olarak değerlendirdi. Pedersen, "Elde etmeyi umduğumuz şeyi başaramadık. Yeni bir metin sunmamaya karar veren Esad yönetimi delegasyonuydu" dedi.

BM'deki Suriye görüşmelerinden sonuç çıkmadı

Birleşmiş Milletler çatısında devam eden Suriye Anayasa Komitesi toplantılarının altıncı turu görüşüldü fakat yine sonuç alınamadı.

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen, görüşmeler hakkında "Elde etmeyi umduğumuz şeyi başaramadık. Yeni bir metin sunmamaya karar veren hükümet delegasyonuydu" ifadelerini kullandı.

Hafta boyunca toplantılarda iniş ve çıkışlar olduğunu belirten Pedersen, sonuçtan Esad Yönetimi'ni sorumlu tuttu.

- Müzakere ettiğimiz ilkeleri öne çıkarmaya odaklanacak. Geçici bir anlaşmaya veya en azından bazı konularda ittifak etmeye ve neleri kabul etmediğimizi kararlaştırmaya odaklanacaktık. Bugünkü görüşmeler büyük bir hayal kırıklığıydı. Elde etmeyi umduğumuz şeyi başaramadık. Nasıl bir fikir birliğine varılacağı konusunda iyi istişarelerimiz olabilirdi fakat süreci nasıl ilerleteceğimiz konusunda doğru bir anlayıştan mahrum kaldık. Yeni bir metin sunmamaya karar veren hükümet delegasyonuydu.

Pedersen, Suriye Anayasa Komitesi toplantılarının bir sonraki turunun tarihinin de belirlenemediğini söyledi.

Anayasa üzerine kurulan komitede Esad yönetimi, sivil toplum kuruluşları ve Suriye muhalefeti temsilcilerinden 15'er temsilci bulunuyor.

# suriye # bm # görüşme # Sonuç