İsveç'ten PKK'ya destek ziyareti: MHP'den Öcalanlı ziyarete sert tepki geldi

İsveç Parlamentosu üyeleri ve Sol Parti'den oluşan bir heyet, HDP Erbil Temsilciliği'ni ziyaret etti. HDP, İsveç'ten gelen heyeti Öcalan'ın fotoğrafı altında ağırladı. İsveç'in Öcalanlı destek ziyaretine MHP'den sert tepki geldi.

İsveç'ten PKK'ya destek ziyareti: MHP'den Öcalanlı ziyarete sert tepki geldi

İsviç'ten PKK'ya destekziyareti yapıldı.

İsveç'ten Irak'a giden bir heyet, HDP'nin Erbil temsilciliğini ziyaret etti. İsveç Parlamentosu üyeleri ve Sol Parti’den oluşan heyet, HDP üyeleri ve yetkilileri ile görüştü.

Görüşmenin yapıldığı salonun duvarında PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının asılı olduğu görüldü.

MHP'DEN ÖCALANLI ZİYARETE SERT TEPKİ

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, bu duruma Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla tepki gösterdi.

- PKK'nın uzantısı olduğu yönünde herhangi bir şüphe bulunmayan HDP'yi meşru bir siyasi parti olarak görüp Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye kalkan İsveç, bebek katilinin fotoğrafı önünde poz veren parlamenterleri ile PKK'yı da terör örgütü olarak tanımadığını göstermiştir.

Büyükataman'ın eleştirilerinin hedefinde CHP ve İyi Parti de vardı.

- HDP'yi meşru ve makbul gösterme gayreti içerisindeki CHP'nin ve başta İyi Parti olmak üzere tüm yancılarının, duvarlarında bebek katilinin fotoğrafı bulunan HDP binası hakkındaki görüşlerini merak etmemek elde değildir.

# pkk # mhp # İyi Parti # öcalan # terör # ırak # isveç # ziyaret # destek # hdp kapatılsın # abdullah öcalan # hdp pkk # ismet büyükataman # meşru # sol parti # İsveç parlamentosu