BMGK ülkelerinden İsrail'e işgal tepkisi

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden 4 ülkeden İsrail'e Filistin'deki yasa dışı yerleşim faaliyetlerini durdurma çağrısı geldi. Konseye gelecek yıl katılacak olan Arnavutluk da yapılan ortak açıklamaya destek verdi.

BMGK ülkelerinden İsrail'e işgal tepkisi

Fransa, İrlanda, Estonya, Norveç'in yanı sıra Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne gelecek yıl katılacak Arnavutluk'tan İsrail'e işgal tepkisi geldi. 5 ülke Tel Aviv yönetimine Filistin'deki yasa dışı yerleşim birimlerini durdurma çağrısı yaptı.

İSrail'in Filsitin'i yasa dışı işgal adımları BMGK'nın geçici 4 üyesinin gündemindeydi.

Fransa, İrlanda, Estonya, Norveç'in yaptığı ortak açıklamada, İsrail'den E1 ve Givat Hamatos bölgesi dahil Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 3 binden fazla konut inşası durdurması istendi. Konseye gelecek yıl katılacak olan Arnavutluk da yapılan ortak açıklamaya destek verdi.

Belirtilen yerleşim birimlerinin uluslararası hukua göre yasa dışı olduğu ve iki devletli çözümün engellendiği belirtildi.

Açıklamada, İsrail Savunma Bakanlığının, Filistinli 6 insan hakları kuruluşunu terör örgütü listesine almasından ciddi endişe duyulduğu da belirtildi.

# israil # fransa # norveç # irlanda # arnavutluk # işgal # israil filistin # doğu kudüs # Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi # estonya # Tel Aviv