Edirne'de yasa dışı göçmen talimatı

Edirne Valiliği, dinlenme tesislerine kaçak göçmenleri engellemek için "duvar örün, jiletli tel çekin" talimatı verildi. Gerekçe olarak ise, göçmenlerin dinlenme tesisinde bekleyen TIR'ların brandalarını kesip içine saklanmaları ve ihracata olumsuz etkisi gösterildi. Vali Yardımcısı Ali Uysal imzasıyla gönderilen yazıda, tesislere 1 ay süre verildi.

Edirne'de yasa dışı göçmen talimatı

Edirne Valiliği, yasa dışı göçmenlerin engellenmesi için harekete geçti.

Valilikten dinlenme tesislerine, "duvar örün, jiletli tel çekin" talimatı verildi.

Edirne Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kapıkule dinlenme tesislerinde TIR'ların brandalarını kesip saklanan göçmenlerin ihracata zarar verdiği belirtildi.

- Yurt dışına çıkmak isteyen düzensiz göçmenler, TIR’ların hizmet aldığı tesislere geliyor. Bu kişiler, brandalarını keserek TIR’ların içine giriyor. Bu nedenle ihracatımız ve TIR akışı büyük ölçüde yavaşlıyor. Bu durum büyük bir zarara da yol açıyor. Tesislerin etrafını 2.5 metrelik beton duvar ve jiletli telle kapatın

Tesisin avukatlığını yapan Demirkan Çağlayan ise, gönderilen talimat ile ilgili "Kişilerin can ve mal güvenliğini sağlamak da kamu idaresinin görevi. Kolluğun görevi, tesislere yükleniyor” ifadelerini kullandı.

# Edirne # göçmen # afgan # valilik # suriyeli # kaçak