Uyuza ne iyi gelir? Evde uyuz hastalığı nasıl geçer?

Vücutta kaşıntıya yol açan yaygın bir parazit hastalığı olan uyuz vakalarında ciddi artışlar var. Geçen yıllara oranla 2-3 kat daha fazla kişi hastanelere başvuruyor. Üstelik uzmanlar yeni uyuz vakalarının ilaçlara karşı daha dirençli olduğunu söylüyor. Hastalığa karşı en büyük önlem de hijyen. Peki uyuza ne iyi gelir? Uyuz kendiliğinden geçer mi?

Uyuza ne iyi gelir? Evde uyuz hastalığı nasıl geçer?

Haber: Dilek Doğan - Kamera: Emre Alp Genç

Vücudun çeşitli bölgelerinde kaşıntıya yol açan yaygın bir parazit hastalığı uyuz vakalarında artış kaydedildi.

Dünyada yıllık vaka sayısı 200-300 milyon civarında değişirken yeni vakaların ilaçlara karşı daha dirençli olduğu belirlendi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekimi ve Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Zekayi Kutlubay, uyuz hastalığının belirtilerini sıraladı. Yapılması gerekenleri anlattı.

Kutlubay, temasla bulaşan uyuz hastalığına karşı uyarılarda bulundu.

UYUZA NE İYİ GELİR?

Uyuz hastalığına iyi gelen yöntemlerden biri de çay ağacı yağıdır. Çay ağacı yağı antibakteriyel özelliğe sahip doğal bir yağdır. Bir yemek kaşığı çay ağacı yağı ile bir yemek kaşığı zeytinyağını bir kaba ilave edin. Daha sonra karıştırarak etkilenmiş olan bölgeye günde iki kez sürün.

Uyuza iyi gelen bir diğer yöntem ise bin bir derde deva sirkedir. Sirke, vucüdun PH dengesini sağlar. Yapmanız gereken ise bir su bardağı beyaz sirke ile suyu homojen bir hale gelene kadar iyice karıştırın. Daha sonra bir pamuk yardımı ile bu karışımı 5 dakika kadar kaşınan bölgede tutun. Bu uyuz böceklerini tamamen yok etmek için bu uygulamayı 10-15 gün boyunca günde üç kez tekrarlayınız.

Uyuza iyi gelen başka yöntem ise tuzdur. Tuz sizi uyuz böceklerinden kurtarır. Yapamanız gerek ise oldukça basittir. Tuzu su içerisinde eritip duş almanız yetecektir.

# hastane # hijyen # parazit # Evde uyuz hastalığı nasıl geçer # parazit hastalığı # Çay ağacı yağı