Hekimlerinden o karara boykot

Aile hekimlerine 10-11 Mayıs’ta tam gün, 12 Mayıs’ta ise yarım gün verilen idari izinlerin kullanım kararı illerdeki yöneticilere bırakıldı. Bu kararın ardından doktorlar 2 buçuk günlük izinlerinin iptal olacağı endişesi yaşadı. Aile hekimleri, izinlerin iptal edilmesi durumunda karara uymayacağını açıkladı.

Hekimlerinden o karara boykot

Haber: Buse Gençtürk

Aile hekimlerinin bayramizinlerinin inisiyatifi İl Sağlık Müdürlüklerine bırakıldı. Doktorlar, usule uymayan karar nedeniyle aile sağlığı merkezlerini 3 gün boyunca açmama kararı aldı.

Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile kamuda idari izinlerin 9 gün olduğu duyuruldu. Hastanelerde bu sistem uygulanacakken Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü aile sağlığı merkezlerinde izinlerin kullanım kararının illerdeki yöneticilere bırakılacağını açıkladı. Bu adımın ardından 10-11 Mayıs’ta tam gün, 12 Mayıs’ta yarım gün verilen idari izinlerin iptal edilmesi gündeme geldi.

AHESEN Genel Başkanı Gürsel Özer, ''Her yerde farklı uygulama olmaz.

- Bu yazıda her il ve ilçenin sağlık müdürlerinin düzenleme yapacak. Yine işleyiş devam edecek. Her yerde farklı uygulama olmaz.

AHEF 2’nci Başkanı Dr. Yusuf Eryazgani, kararı kabul etmediklerini belirtti:

- Cumhurbaşkanlığı kararnamesine uymayan bu kararı kabul etmiyoruz.

Sağlık Bakanlığı’na konuyu ileten aile hekimleri, karar değişmediği takdirde 10,11, 12 Mayıs’ta hizmet vermeyecek.

Eryazgan, 10, 11 Ve 12 Mayıs'ta vatandaş için mağduriyet olmayacağını söyledi:

- Kapalı tutacağız. Muayeneler kısmında ise tam kapanma genelgesi kapsamında insanlar randevu ile gidiyor. 10-11-12 Mayıs’ta mağduriyet yaşanmayacak.

# sağlık # bayram # cumhurbaşkanlığı # hekim # izin # aile hekimi # AHEF # idari izin