PKK elebaşlarından Mustafa Karasu: ''CHP'den Saadet'e hepsi HDP sayesinde ayakta''

PKK/KCK yöneticisi Mustafa Karasu kapatılması beklenen siyasi uzantısı HDP ile ilgili açıklama yaptı. PKK'lı Karasu muhalefetin gücünü HDP'den aldığını ileri sürdü. CHP HDP sayesinde ayakta dedi. HDP için ayaklanma çağrısı yaptı. PKK'nın Meclis'teki temsilcisi HDP de gizli ittifak ortaklarına mesaj gönderdi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "İktidarı değiştirecek olan şey demokrasi ittifakıdır." dedi.

PKK elebaşlarından Mustafa Karasu: ''CHP'den Saadet'e hepsi HDP sayesinde ayakta''

Yeni Şafak'a göre, terör örgütüPKK'nın sözde yöneticisi Mustafa Karasu yayımladığı video ile Kuzey Irak'taki operasyonlarla HDP'ye yönelik kapatma davası arasında ilişki kurarak Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin gücünü sorguladı.

''HDP OLMASAYDI CHP'DEN SAADET'E KADAR HİÇBİRİ AYAKTA KALAMAZDI''

Mustafa Karasu, videoyla CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ne göndermede bulundu. Karasu videoda şu ifadeleri kullandı:

- HDP'ye selam veren bile düşman görülüyor. Şimdi yapılması gereken bu iktidarı yerle yeksan etmektir. Kemal Kılıçdaroğlu linç edilmek istendi Meral Akşener linç edilmek istendi.

- CHP'sinden Saadet Partisi'ne kadar birçok parti ayakta kaldıysa bu HDP'nin direnişiyle oldu. On binler çıksa sokağa bu iktidar bitmiştir. Sedat Peker bile sallıyor 'Dumanla bile olsa onları duman ederim' diyor.

''SOYLU BİZİ MUHATAP ALMIYOR''

Mustafa Karasu, açıklamasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında da konuştu. Karasu, Soylu'nun örgütü muhatap almadığını belirtti.

- PKK'yla görüşür mü hiç? Bizi muhatap alır mı? Önceki hükümetler bunu sorun etmiyordu milletvekili gönderip görüşüyorlardı. Burada muhalefet de fırsatı değerlendiremedi. Hükümeti yıkabilirlerdi.

''HERKESE SESLENİYORUM SESSİZ KALMAYIN''

PKK elebaşınlarından Murat Karayılan geçtiğimiz günlerde yayımladığı bir videoda, PKK'nın Türk ordusu tarafından hezimete uğradığını da itiraf etmişti.

Bölgedeki gruplara ''Sessiz kalmayın'' çağrısında bulunan Karayılan şu ifadeleri kullanmıştı:

- Bu söylediklerimin zayıflıkla ilgisi yok. Durun artık. Bizi rahat bırakın. PKK saldırdı diyorlar. PKK ne zaman saldırmış.

PKK'NIN TALİMATI MECLİS'TE DUYULDU

HDP'ye halimat niteliğindeki bu mesajlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden de yükseldi.

Henüz kapatılmayan HDP'nin Eş Genel Başkanı Mithat Sancar grup toplantısında konuştu; "İktidarı demokrasi ittifakı değiştirir" ifadelerini kullandı.

- Bu sistemi ve onun ürünü olan "canavar iktidarı" değiştirecek olan şey güçlü bir toplumsal mücadele ve geniş bir demokrasi ittifakıdır. HDP bunun öncülüğüne taliptir.

Kapatma davası endişesine de değindi Sancar, dava savunmasında yalnız olmadıklarını işaret etti.

- Kapatma davasında savunmayı sadece bizim hukuk büromuz, avukatlarımız yazmayacaklar, çünkü bu dava sadece HDP'ye karşı açılmadı.

# chp # pkk # hdp # İyi Parti # terör # terör örgütü # Saadet # video # iktidar # sedat peker # PKK elebaşı # muhalefet partileri # PKK operasyonları # mustafa karasu