HDP kapatma davasında ek süre istedi

Kapatma davasında savunma süreci resmen başlayan HDP, savunma için Anayasa Mahkemesi'ne ek süre başvurusu yaptı. Talebin olumlu karşılanması halinde savunma süresi 60 günden 90 güne çıkacak.

HDP kapatma davasında ek süre istedi

Habertürk'ten Mahir Kılıç'ın haberine göre, kapatma davasında savunma süreci resmen başlayan HDP, savunma için Anayasa Mahkemesi'ne ek süre başvurusu yaptı. Talebin olumlu karşılanması halinde savunma süresi 60 günden 90 güne çıkacak. İddianamenin her satırına yanıt vereceklerini belirten HDP kaynakları, iddialara karşı savunmanın yazılmaya başlandığını da sözlerine ekledi.

HDP SÖZLÜ SAVUNMA YAPACAK

HDP ön savunmasını verdikten sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, esas hakkındakini görüşünü sunacak. Belirlenecek bir tarihte Başsavcı Şahin sözlü açıklama, HDP yetkilileri ise sözlü savunma yapacak. Bu sürecin ardından raportörün hazırlayacağı esas hakkındaki rapor Anayasa Mahkemesi üyelerine dağıtılacak. Yüksek mahkeme başkanı Zühtü Arslan’ın belirleyeceği günde üyeler bir araya gelecek ve kapatma istemini esastan görüşmeye başlayacak.

# hdp # anayasa mahkemesi # hdp kapatma davası # hdp kapanacak mı