Atlas Okyanusu'nda Türk gemisine saldırı: 1 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi kaçırıldı

Mürettebatı Türk olan ve Nijerya'dan Güney Afrika'ya seyir halinde olan M/V Mozart adlı gemi, Gine Körfezi'nde korsanlar tarafından saldırıya uğradı. 4. Kaptan Furkan Yaren idaresindeki 222 metre boyundaki M/V Mozart, Nijerya’nın Lagos Limanı'ndan aldığı konteynerleri Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Cape Town limanına götürüyordu. Deniz haydutları 15 mürettebatı kaçırırken geminin idaresi için 3 kişiyi bıraktı.

Atlas Okyanusu'nda Türk gemisine saldırı: 1 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi kaçırıldı

Tüm mürettebatı Türk olan ve Nijerya'dan Güney Afrika'ya seyir halinde olan M/V Mozart adlı gemi, Gine Körfezi'nde korsanlar tarafından saldırıya uğradı.

Gemi Nijerya'nın Lagos limanından aldığı konteynerleri Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town limanına götürüyordu. Durdurulan gemiye uzun namlulu silahlarla çıkan korsanlar idareyi ele geçirerek geminin rotasını değiştirdi.

UluslararasıDenizcilik Örgütü Haberleşme sisteminden acil çağrı yapan geminin 4. kaptanı Furkan Yaren yardım istedi. Geminin anakaradan çok açıkta olması sebebiyle yardım gecikince korsanlar mürettebattan 15 kişiyi kaçırdı. Bu sırada silah kullanan korsanlar bir gemiciyi öldürdü.

Kaçırılan mürettebatı için uluslararası düzeyde arama çalışmaları başlatıldı. Ağır silahlarla karadan bu kadar uzakta hareket edebilen deniz haydutlarının kendilerini bekleyen bir ana gemiyi kullandığı tahmin ediliyor.

Geminin 4. kaptanının uydu telefonu ile diğer bir Türk gemisiyle görüşmeleri ortaya çıktığı iddia edildi. Sosyal medyaya paylaşılan ses kaydında geminin 4. kaptanı Furkan Yaren'nin konuşmaları şu şekilde:

''Kör bir şekilde seyir yapıyorum. Ben de bacağımdan yaralandım. Bütün radarları söktüler. Hiçbir şey çalışmıyor. Kör topal gidiyoruz. Bir rota verdiler, verdikleri rotada gemiyi götürüyorum. Başım felaket ağrıyor. Bir yağcı kaldı. Yağcının karnında şarapnel ve kurşun var. 15 kişiyi aldılar. Ben de götürüyorum gemiyi. Aşağı inip ceset torbası arayacağım. Sürekli şirketle irtibat halindeyim. Onlar da takip ediyor.Böyle gidiyoruz. Gemiyi sağlam bir yere götürüyoruz. Biz kurtulduk da ötekileri aldılar. Çok fena dövdüler. Ben de ağrı kesici alayım diyorum ama tek kaptanım. Almamayı da düşünüyorum şimdi uyku tutarsa... Kör topal gidiyoruz çarpmayalım bir yerlere. Haritam bile yok yani.''

# silah # türk # nijerya # Uluslararası # Gine # mürettebat # denizcilik # haberleşme # korsan # radar # yara # Cape Town # atlas