ABD üslerinde grev var

Türkiye'deki ABD üslerinde çalışan bin 336 işçi greve çıktı. Türk Harb-İş Sendikası ile ABD'li işveren arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Yüzde 22'lik iyileştirme zammı isteyen emekçiler Adana, İzmir ve Ankara'daki yabancı askeri işletmelerde grev başlattı.

Türk Harb-İş Sendikası, Adana, Ankara ve İzmir'de bulunan ABD üslerinde greve çıktı.

Türk-İş'e bağlı Türk Harb-İş Sendikası, bin 336 işçiyi kapsayan 25. dönem toplu iş sözleşmesi için ABD'li işveren ile masaya oturdu.

10 Mayıs'ta başlayan görüşmelerden sonuç alamayan sendika, örgütlü olduğu Adana, İzmir ve Ankara'daki yabancı askeri işletmelerde grev kararı aldı.

Sendika'nın Adana şubesi önünde bir araya gelen emekçiler, işyerlerine grev pankartı astıklarını açıkladı.

Şiketin Türk çalışanlara hakettiği sosyal hakları vermediğini belirten Türk Harb İş Genel Başkanı Bayram Bozal, yüzde 22'lik iyileştirme zammını alana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Sendika üyeleri, İncirlik'te yemekhane, ulaşım, silahlarla ilgili onarım ve bakım, tesisat ve bina bakım-onarım, yol yapımı, kargo yüklenmesi, Ankara ve İzmir'de ise ağırlıklı olarak büro personeli ve tercüman olarak hizmet veriyor.

ulusalkanal.com.tr

# ABD üsleri