Doğu Perinçek'ten Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'a tebrik mektubu

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'a tebrik mektubu gönderdi. Perinçek mektubunda, Cumhurbaşkanı seçilen Steinmeier'ı kutladı, "Avrasya'nın insanlığa kazandıracağı değerler için yürütülen çalışmalara yeni bir ufuk geldiğini" söyledi.

Doğu Perinçek'ten Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'a tebrik mektubu

Almanya'da 19 Mart'ta göreve gelen Cumhurbaşkanı Frank-Walter SteinmeierVatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek mektup gönderdi.

"Dünyaya umut ve cesaret veren Cumhurbaşkanı olarak seçilmenizi yürekten kutlarım" diyen Perinçek, Steinmeier'ın seçilmesiyle "Avrupa-Asya Birliği'nin, başka deyişle Avrasya'nın insanlığa kazandıracağı değerler için yürütülen çalışmalara yeni bir ufuk" geldiğini söyledi.

"Alman dostluğu, Türk milletinde kuşaktan kuşağa gelen bir mirastır" ifadelerini kullanan Vatan Partisi lideri, "Sizin bu mirasa değer verdiğinizi biliyoruz ve size güveniyoruz" dedi.

"CESARETİNİZE GÜVENİYORUZ: Cesaretinizle, emekçi karakterinizle, Doğu halklarının devrimci birikimine, bu bağlamda Atatürk'e verdiğiniz değerle ülkelerimiz arasındaki geleneksel dostluğa ve insanlığın geleceğine büyük katkılarda bulunacağınıza güveniyoruz. Türkiye'den başarı dileklerimizi ve dayanışma duygularımızı yollar, saygılar sunarız."

ulusalkanal.com.tr

# vatan partisi # cumhurbaşkanı # almanya # Doğu Perinçek # steinmeier