Ramazan Akyürek hakkında, bir tutuklama kararı daha çıktı

Hrant Dink cinayeti nedeniyle daha önce tutuklanan eski polis şefi Ramazan Akyürek hakkında, bir tutuklama kararı daha çıktı. Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Akyürek, hakkında Ankara merkezli yasa dışı dinleme soruşturması kapsamında tutuklama kararı çıktı.

Ramazan Akyürek hakkında, bir tutuklama kararı daha çıktı

Silivri Cezaevi'ndeki polis şeflerinden Ramazan Akyürek hakkında, Ankara'daki yasa dışı dinleme soruşturmasında da tutuklama kararı çıktı.

Daha önce Hrant Dink cinayetinden tutuklanan eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek hakkında ikinci tutuklama kararı verildi. Akyürek, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek" ve "resmi belgede sahtecilik"le suçlanıyor.

Aynı soruşturmada hakkında yakalama kararı bulunan Komiser Yardımcısı Ahmet Şentürk de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Los Angeles'taki Türk konsolosluğunda koruma memuru olduğu öğrenilen Şentürk; savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı Ankara 7'inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Soruşturma kapsamında 16 ilde operasyon düzenlenmiş ve 34 kişi için yakalama kararı çıkarılmıştı. F tipi polislerin siyasetçilerden Cumhurbaşkanlığı danışmanlarına, gazetecilerden hakimlere ve iş dünyasına 48 önemli ismi sahte isimlerle dinlediği ortaya çıkmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# Hrant Dink # silivri cezaevi # ramazan akyürek