Pamuk tarlalarında Dünya Çiftçiler Günü

Aydınlı pamuk üreticileri Dünya Çiftçiler Günü'nü pamuk tarlalarında geçirdi. Efeler Ziraat Odası pamuk üreticilerini ziyaret etti, günlerini kutladı.

Pamuk tarlalarında Dünya Çiftçiler Günü

Aydınpamuk üreticileri Dünya Çiftçiler Günü'nde yine tarladaydı. Efeler Ziraat Odası Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk koydu, ardından tarlada pamuk ekimine başlayan çiftçileri ziyaret etti.

Pamuk üreticisi Koronavirüs salgınına rağmen üretim seferberliğine katkı sağlıyor. Ancak dövizdeki yükseliş girdi maliyetlerinde büyük artışa neden oldu. Nisan ayında yatırılması beklenen devlet destekleri yatırılmayınca, piyasaya faizle borçlandılar.

En büyük masrafı bu aylarda yapan pamuk üreticileri, devlet desteğine de en çok bu aylarda ihtiyaç duyuyor. Girdi fiyatlarındaki büyük artışlara rağmen pamuk fiyatının artmayışı onları zarara sokuyor. Hükümettin yeterli prim desteği ve iyi bir pamuk alım fiyatı açıklamasını bekliyorlar.

Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, Koronavirüs salgınıyla yerli tarımın öneminin anlaşıldığını, üreticinin de tam bir seferberlik ruhuyla üretime katkı sağladığını, ancak üretimin sürmesi için devlet desteğinin şart olduğunu anlattı.

Efeler Ziraat Odası Meclis Başkanı Mustafa Çıldır da zirai kredilerin ertelenmesi ve yol sorununa değindi.

HABER-KAMERA: GÜÇLÜ ÇEZİK

ulusal.com.tr

# aydın # pamuk # Dünya Çiftçiler Günü