Resul Tosun'un laiklik çıkışına AK Parti'den net yanıt: ''Söz konusu olamaz''

Eski AK Parti Tokat Milletvekili Resul Tosun'un laikliğin Anayasa'dan çıkarılmasına yönelik açıklaması tartışma yarattı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik laikliğin Anayasa'da korunması gerektiğini vurguladı. Çelik, toplumsal barış açısından laikliğin son derece önemli olduğunu ifade etti.

Resul Tosun'un laiklik çıkışına AK Parti'den net yanıt: ''Söz konusu olamaz''

Laiklik ilkesinin Anayasa'dan çıkarılmasına yönelik gündeme getirilen öneriye AK Parti kapıları kapattı.

Siyasi partilerin yeni Anayasa çalışmaları sürerken Star Gazetesi yazarı ve eski AK Parti Milletvekili Resul Tosun'dan “laiklik” çıkışı geldi. Tosun, laiklik ilkesinin dindarlara hayatı zehir ettiğini belirterek yeni Anayasa'dan çıkarılması gerektiğini savundu.

Tosun'un bu sözlerine yanıt eski partisinden geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası laiklik tartışmasına yönelik soruya yanıt verdi. Çelik, laiklik ilkesinin Anayasa'dan çıkarılmasının söz konusu olmadığını belirtti:

- Laiklik anayasadan çıkarılması gibi bir durum asla söz konusu olamaz.

- AK Parti'nin laiklik konusunda tutumu bellidir. Bu duruma AK Parti'nin olumlu bakması mümkün değildir.

- Laiklik toplumsal barışı sağlayan bir mekanizma olarak da son derece kıymetlidir. Biz laiklik prensibinin anayasada korunması gerektiğini düşünüyoruz. Hiçbir yaklaşıma olumlu bakmıyoruz.

Öte yandan Ömer Çelik, gazetecilerin soruları üzerine Afganistan'daki gelişmeleri de değerlendirdi:

- Türkiye Büyükelçiliğini kapatmamıştır. Hizmet vermeye devam etmektedir. Afganistan'ın dünya ile bağlantısını sağlaması son derece önemlidir. Türkiye hassas bağları yürütmek durumunda olsa bu dengelere saldırmak, bununla ilgili olarak bozucu siyasetler ortaya koyma konusunda hemen harekete geçenler var. Türkiye'nin çıkarları herkesin çıkarlarıdır.

Çelik, Suriyeli mültecilerin ülkelerine geri gönderilmesi için süren çalışmalara ilişkin soruyu da yanıtladı. Sorunun Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile temas kurarak çözülemeyeceğini öne sürdü:

- Zaten oradaki rejimden kaçmış bu insanlar.

# ak parti # anayasa # Laik # star # Star gazetesi # laiklik # laiklik tartışması # resul tosun # resul tosun laiklik