Minik Hira Anıtkabır'e kavuştu

Minik Hira’nın Anıtkabir hayali gerçek oldu. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Mehmet Şerif Karahan, kızı Hira'nın görmeyi çok istediği Anıtkabir’in kardan maketini yapmıştı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Karahan ailesini Ankara'ya davet etmişti. Beklenen buluşma gerçekleşti, Karahan ailesi, Anıtkabir'i ziyaret etti. Minik Hira ve ailesinin gururu ve mutluluğu gözlerinden okundu.

Minik Hira Anıtkabır'e kavuştu

Tek bir hayal kurdu. Ata ve vatan sevdasıyla atan yüreğinden diledi, o tek hayalinin gerçek olmasını… Oldu da. Minik Hira, Anıtkabir’e kavuştu.

Minik Hira, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşıyor. Anıtkabir’i görmeyi o kadar çok istiyordu ki, babası Mehmet Şerif Karahan bu istek karşısında daha fazla dayanamadı. Ocak ayında evinin bahçesinde biriktirdiği karla Anıtkabir ve Aslanlı Yol'un maketini yaptı.

Yürekleri ısıtan görüntülerin ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Karahan ailesini Ankara'ya davet etmişti. Başkente gitme günü yaklaştıkça Hira’nın yüreği daha hızlı atmaya başladı. Son 3 gün kala Hira, o çok istediği hayaline kavuşmanın heyecanıyla uyuyamadı. İşte o gün geldi çattı. Minik Hira ve ailesi Anıtkabir’i ziyaret etti.

Aslanlı Yol’da yürüdüler. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesi önünde dua ettiler. Nöbet tutan Mehmetçiklerle fotoğraf çektiren Karahan Ailesi, hayalini kurdukları Anıtkabir ziyaretini yapabilmenin mutluluğunu yaşadı.

Minik Hira, o çok sevdiği şiirini Anıtkabir’de de okudu.

Karahan ailesi, Anıtkabir Müzesi'ni de gezdi. Minik Hira, memleketine döndüğünde arkadaşlarına Anıtkabir’i anlatacak. Hira ardında gururlu, mutlu ve en çok da umutlu bakışları ile yüreğini bıraktı.

# ankara # hulusi akar # Hakkari # msb # Yüksekova # Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar # anıtkabir # ata # aslanlı yol # hira karahan # Ankara Anıtkabir # hira # Mehmet Şerif Karahan # Hira Karahan Anıtkabir # Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk