İşçinin bayramı bugün

Türkiye'nin ilk alışveriş merkezi grevi olan Leroy Merlin Grevi, 16'ncı gününde işçilerin zaferiyle sonuçlandı. Grev, 3 yıllık toplu sözleşmeyle sona erdi. DİSK'e bağlı Sosyal-İş Sendikası, işçilerin taleplerinin tamamına yakınının kabul edildiğini açıkladı.

İşçinin bayramı bugün

Türkiye'nin ilk alışveriş merkezi grevi olan Leroy Merlin Grevi, işçinin zaferiyle sonuçlandı.

İşçilerin 3 Ekim'de başlattığı grev, 16'ncı gününde başarıyla sona erdi. Grevin bittiğini DİSK'e bağlı Sosyal-İş Sendikası yazılı bir açıklamayla duyurdu. Açıklamada, "Sendikamız ile işveren arasında gün boyunca süren görüşmelerde, taleplerimiz büyük ölçüde karşılanmış ve toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanmıştır" denildi.

Sosyal-İş Sendikası, grev sonucunda Leroy Merlin işçisinin kazanımlarına ilişkin bilgi de verdi. Açıklamada, "Sendikamız ve üyelerimiz için kırmızı çizgi niteliği taşıyan üç yıllık toplu iş sözleşmesi talebimiz kabul edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

İşçilere; birinci yıl için yüzde 6, ikinci ve üçüncü yıl enflasyon oranında ücret artışı elde edildiği kaydedildi. Sendikanın açıklamasında, "Mevcut yol ve yemek yardımları korunduğu gibi, 500 TL tutarında sosyal yardım paketi kazanılmış; tüm sosyal haklara ikinci ve üçüncü yıl enflasyon oranında artış yapılması kararlaştırılmıştır" denildi.

Sosyal-İş Sendikası'nın açıklamasında, "Türkiye’de yapı marketler ve alışveriş merkezlerindeki ilk grev kazanılmış; zafer, direnen emekçinin olmuştur" ifadeleri kullanıldı.

ulusalkanal.com.tr

# disk # 16