Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye-Fransa ve Türkiye-AB ilişkileri ile Doğu Akdeniz başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı. Görüşme sonrası açıklama yapan Macron, "Türkiye'ye saygı duyuyoruz, diyaloğa hazırız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan , her fırsatta Türkiye'yi hedef gösteren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü. Öncelikli gündem Doğu Akdeniz oldu. Karşılıklı mesajlar verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Macron'a Türkiye'nin bölgedeki meşru haklarını hatırlattı. Gerginliğin sebebinin Türkiye’nin ve Kıbrıs Türklerinin haklarının yok sayılması olduğuna işaret etti.

Cumhurbaşkanı Macron'u uyardı. Fransa’nın Yunanistan ve Rum kesiminin gerginliği tırmandıran maksimalist iddia ve adımlarını desteklemesine anlam veremediğini belirtti. Ve diyalog mesajını da yineledi "tüm sorunları masada konuşmak ve çözmek istiyoruz" dedi.

Erdoğan'ın diyaloğun sürekliliği için önerisi, Türkiye-Fransa arasında istişare ve iletişim mekanizmasının sürekli olarak işletilmesi oldu.

İki liderin telefon görüşmesi hakkında Paris'ten de açıklama geldi. Macron'un Türkiye'yi Doğu Akdeniz'de tek taraflı eylemlerden kaçınmaya çağırdığı belirtildi. Fransa Cumhurbaşkanı'nın Erdoğan'a "Türkiye'ye saygı duyuyoruz , gerginliği azaltma konusunda diyaloğa hazırız" dediği bilgisi paylaşıldı.

ulusal.com.tr

# fransa # tayyip erdoğan # ab # Emmanuel Macron