Elektrik tavan fiyat limiti artırıldı

Elektrik faturalarını artıracak ilk adım Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’ndan geldi. Elektrik tavan fiyat limiti yüzde 50 artırılarak 1078 liraya çıkarıldı. Elektrik Mühendisleri Odası artışın mesken fiyatlarına da etki edeceğini söyledi. Artışların özelleşen sektörün sonuçları olduğunu belirten EMO yöneticileri, enerjide kamulaştırma vurgusu yaptı.

Elektrik tavan fiyat limiti artırıldı

Haber: İnci Erdoğan

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, 15 Ekim 2021 tarihli kurul kararıyla gün öncesi piyasası ve dengeleme güç piyasasındaki elektriktavanfiyatı limitini yüzde 50 artırarak 1078 liraya çıkardı.

Fiyat artışı, özel elektrik üretim şirketlerinin tam kapasite ile çalışmayarak hükümeti zam yapmaya zorladığı iddialarından sonra geldi.

Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özdağ, özel elektrik şirketlerinin artan maliyetleri gerekçe göstererek bakanlığa baskı yaptığını ve bu baskıların sonuç verdiğini söyledi. Aynı zamanda bu artışın mesken tarifelerine da yansıyacağını ekledi.

Özdağ, bu artışların nedeninin sektörün özelleşmesi olduğunu söyledi. Enerjide kamulaştırma olması gerektiğini vurguladı.

Özdağ, siyasi iktidar üzerinde egemenliği olanın dediği oluyor dedi ve örgütlü şirketlere karşı halkı savunan yapıların olmadığını ekledi.

# fiyat # elektrik # epdk # fatura # elektrik mühendisleri odası # elektrik faturaları # Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu # limit # emo # tavan # Mehmet Özdağ