Türkiye'yi birleştiren kurultayın ilk günü tamamlandı

Vatan Partisi 10. Genel Kurultayı, ilk gününübinlerce vatanseverin katılımıyla Ankara Arena’da tamamladı. 81 ilden delegelerin katıldığı kurultayın açılış konuşmasını Vatan Partisi Genel Sekreteri Osman Yılmaz gerçekleştirdi ve Divan Kurulu aday üyeleri listesini okudu. Öneriler Sonucunda Divan Kurulu Başkanlığına; (E) Tümamiral Soner Polat seçildi. Saygı duruşu ve Türkiye’nin ilk kadın orkestra şefi İnci Özdil’in Yönetiminde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan kurulu sahnedeki yerini aldı.

Türkiye'yi birleştiren kurultayın ilk günü tamamlandı

Vatan Partisi’ne yeni katılan öncülerin konuşmalarını tamamlamalarının ardından Vatan Partisi üyelerinin yoğun çabalarla hazırladığı sanatsal gösteri gerçekleştirildi. Yaklaşık 2 saat süren gösteri, Türkiye’nin ilk kadın koro şefi İnci Özdil’in yönetiminde Vatan Partisi Öncü Gençlik’in İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okumasıyla başladı. Vatan Partisi Propaganda Bürosu’nun hazırladığı videolar eşliğinde yapılan gösteride halk danslarımız ve türkülerimiz icra edildi.

Vatan Partisi, "Vatan Savaşından Milli Hükümete" 10. Genel Kurultayı’nın ilk gününü Ankara Arena’da binlerce vatanseverin katılımıyla tamamladı. Türkiye’nin 81 ilinden binlerce vatansever, Türkiye’nin geleceğini omuz omuza örme iradesiyle bir araya geldi.

15.05: Öncü Kadın, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in 'Kadın' şiirini seslendirdi.

13.55: Mir Sanat Topluluğu, gösterisini sergiledi. Gösteri, yitirilen parti emekçilerini anarak başladı

KONUKLAR

13.40: Kurultayda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden partiye katılım dikkat çekti.

Genel Başkan Doğu Perinçek'in konuşmanısın ardından aralarında çok sayıda asker, FETÖ mağduru, ve diğer siyasi partilerin eski yöneticilerinden katılımın gerçekleştiği kurultayda öne çıkan bazı katılımcılar şu şekilde:

Guney İsviçre Komünist Partisi'nden Maximilliano Arif Ay

Putin’in özel danışmanı AlexandrDugin’in yardımcısı ValeriyKaravin

Gazeteci/Yazar Sabahatin Önkibar

Liman-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Ahmet Uçar Saffet Öztürk

Görev Vakfı Başkanı Mustafa Pamukoğlu

Talat Paşa Komitesinden Prof. Dr. Cemal Aytemiz

Liberal Demokrat Parti Genel Başkan yardımcıları: İsmail Şahin, Hüseyin Tüzün

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan

Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık

Prof.Dr. Sina Akşin

Terörle Mücadele Gazisi Ali Gümüştaş, Ahmet Tarık Külegen, Mustafa Engür

FETÖ mağduru Kara Harp Okulu Öğrencisi Ali Şahin Güven

Kızıltepe Korucusu İlçe Başkanı Ahmet Aslan

FETÖ mağduru Kara Harp Okulu Öğrencisi Ahmet Şahin

Şemdinli Korucusu Cemal Özkoyuncu

Denizcilik müsteşarlığı eski bölge müdürü Ruhan Çakıroğlu

CHP Eski Balıkesir Sındırgı İlçe Başkanı Ekrem Metin

AKP Konya gençlik kolları eski üniversiteler sorumlusu Deniz Hatipoğlu

Diyarbakır Eğil Yatır Köyü Muhtarı Mustafa Biçer

Petrol İş Diyarbakır iş yeri temsilcisi Mehmet Ali Tavukçu

Diyarbakır İşçi Önderi Mehmet Çaçan

Yozgat DSP Eski il başkanı Ahmet Susam

Diyarbakır Sur eski CHP ilçe başkanı Mehmet Sıddık Acar

Diyarbakırlı iş adamı Mustafa Dönmez

İspir Esnaf Odaları Birliği Başkan Yardımcısı Osman Hatunoğlu

Eski Milli Eğitim Müfettişi Zeliha Çelik

İş adamı Celil Sezer

İş adamı Ercan Kızılay

Tıp doktoru yazar Murat Kınıkoğlu

AKP Eski Kastamonu İl Başkan YardımcısıFatih Mehmet Doğru

DSP Eski Kırklareli İl Başkanı Göksel Ölmez

Adana Saimbeyli Eyüplü Köyü Muhtarı İrfan Tekdemir

Terörle Mücadele Gazisi Zekeriya Gökyüzü

13.25: Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan konuştu. Okuyan, "Bu tarihi kurultayda bulunmak şereftir" dedi.

Okuyan şunları söyledi:

Kurultayda olmak benim için şereftir. Ahmet Şahin (Yaşar Okuyan’a ciğerini bağışlayan) arkadaşa teşekkür ediyorum. Gösterdiğiniz ilgiden dolayı Vatan Partisine ve Öncü Gençlik’e minnetlerimi arz ediyorum.

1700’ün üzerine hiç tanımadığımız insan bize yardımcı olmak için müracaat etti. Düşünün hiç tanımadığı halde size ciğerini bağışlamayı beyan eden arasında sizlerin de olduğu insanlar oldu. Ve Ahmet arkadaşımız kabul edildi. Hiç düşünmeden ailesine dostuna haber vermeden gazetede gördüğü ilan ile ciğerini bağışladı.

Bu topraklar üzerinde Türk milleti var oldukça ister Amerikalısı gelsin ister o bu gelsin. İşte bu unut insanlar birbirlerine ciğerlerini verdikçe insanlar birbirine destek birlik oldukça bu topraklarda yenemeyeceğimiz hiçbir şey yok.

Ne kadar doğru bir iş yapmışım ki Vatan Partili olmuşum ve Vatan Partisi’ndeyim.

Geçmişinde o veya bu ne olursa olsun bugün Türkiye parçalanma noktasındayken susuluyorsa kapalı kapılar ardından sessiz kalınıyorsa bunun arkasında mücadele bir tek bize kaldı. Bu salondakiler sizler bizler yeteriz, yeter. Artarız bile. Yolumuz mutlaka neticeye ulaşacak

Çünkü biz gönlümüzü mücadeleye koyduk. Vatan Partili olmak büyük bir şereftir, Vatan Partili olmak büyük bir mücadelenin öncülüğüdür. Doğu Perinçek’e büyük minnettarlığımısunuyorum. Çünkü onun açtığı yolda beraberiz, mücadele içindeyiz. Yaşasın Vatan Partisi!

Okuyan, kendisine organ bağışlayan Ahmet Şahin ile sahnede

Hasan Kundakçı (E. Korgeneral – Tamburalı Paşa) şöyle konuştu:

Sayın başkanım saygıdeğer konuklar Vatan Partisi’nin çok değerli üyeleri, sevgili gençler. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum, hepinizi kucaklıyorum

Bugün Vatan Partisi’ne geldim, sizlerin arasına katıldım çok mutlu oldum. Birliği sizde gördüm, dayanışmayı sizde gördüm. Bu dayanışma hepimizi başarıya götürecektir.

Ben de emekli köşemde oturuyordum baktım ki gidiş iyi değil, rahatsız oldum kalktım geldim karşınıza çıktım. Değerli kardeşlerim gerçekten her konuda ülkemizde bir çöküntü var. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz. Onun yolundan asla ayrılmayız

Ne yazık ki içerde ve dışarda büyük sorunlarla karşı karşıyayız. Ekonomik durum çok acı. Bir diğer sorun terör, devam ediyor. Dışarıda acılarımız var. Komşularımızla iyi ilişkiler yok. Irak’la Suriye ile neredeyse savaş noktasına geldik

Suriye’de 6,5 aydan beri askerlerimiz savaşıyor. Askerlerimiz Elbab’da savaşırken Kıbrıs’tan bir ses geliyor. Kıbrıs ve ege denizi kıyılarında 18 tane ada Yunanlılar tarafından işgal edilmiş, Yunan bayrakları dalgalanıyor. Hepimizin canını acıtan da bu durumlara ses çıkaran birinin olmaması. Kimse Türk bayrağını sökemez oraya yerleşemez. Türk milleti topraklarına gelip sahip olmak isteyenlere hoşgörüyle bakamaz, bakmayacağız

Emin olun ki Türk milleti bu sorunları aşacaktır. En büyük ihtiyacımız birlik ve beraberliğimizi korumaktır.

Genel başkanımızın ifade ettiği gibi milli ve güçlü bir parlamentere ihtiyacımız var. Güçlü ve etkili bir meclise ihtiyacımız var. Atatürk’ün ifade ettiği gibi meclisten sonra güçlü bir orduya ihtiyacımız var.

O kadar dert varken evet-hayır gibi bir halk oylaması süreci içindeyiz. Bu süreç gereksizdir, Türk milleti bunun karşılığını verecektir. Ne mutlu Türküm diyene!

FOTO-GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Hayriye Aktaş (E. İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı) şunları ifade etti:

Sayın genel başkanım değerli davetliler Mustafa Kemalin Askerleri

Cumhuriyetin kadınlarımıza sağladığı kazanımlar sayesinde ben İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığı’na kadar yükseldim.39 sene görevimi yaptım. Bundan sonra da Vatan Partisi saflarında çalışmaya devam edeceğim.

Buradan hayır diyenler teröristtir diyenlere bir çift sözüm var. Karakolları, askerleri kısıtlayıp terörü besleyenler, Habur rezaletini yaşatanlar, askerimizi arkadan vuran polisimizi arkadan hançerleyenlere göz yumanlara bu kötü sözlerini iade ediyorum. Sağlıcakla kalın Atatürk’le kalın Cumhuriyetle kalın.”

Mehmet Ali Tavukcu: “Vatan Partili olmaktan onur duyuyorum

Tuncay Mutluer (MHP E. Kars Belediye Başkanı), "Sayın genel başkanım, değerli konuklar hoşgeldiniz. Bana soruyorlar çoğu zaman neden Vatan Partili oldun? Diye. Başka parti mi var gidebileceğimiz, vatan sevgisi olan, başka bir lider mi var sözde Ermeni Soykırımı meselesini kapatan? İşte buna cevap verilemediği için Vatan Partili oldum. Biz Batman’dan, Bitlis’ten, Şırnak’tan Kars’tan dalga dalga büyüyoruz iktidara yürüyoruz. Davamız bu, işte bunun için Vatan Partili oldum.” diye konuştu.

11.50: Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye'yi birleştiren büyük kurultayda konuştu

11.35: Emekli Tümamiral Soner Polat, Divan Başkanı seçildi. Polat konuşurken, sık sık 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atıldı. Polat, yaptığı konuşmada, "Vatan Partisi, Nusrettir. Vatan Partisi, 57. Alaydır. Vatan Partisi, Hasan Tahsin'in attığı ilk kurşundur. Vatan Partisi, Bandırma Vapurudur. Vatan Partisi, şehit düşen Mehmetçiktir. Dünü bugüne, bugünü yarına bağlayan altın temelli köprüdür. Vatan Partisi, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün teminatı, sigortasıdır. Bu nedenle göğsümü gere gere gururla haykırmak istiyorum ki Vatan Partisi'nde sade bir üye olmak, TBMM'de bir mebus olmaktan çok daha iyidir. FETÖ'nün sızamadığı tek parti, Vatan Partisi'dir. Vatan Partisi'nde bozuk GDO'lu tohumlar yetişmez." dedi.

11.30: Türkiye'yi birleştiren kurultay, İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı.

On binler Ankara Arena'da tek ses, tek yürek:

"Ne Mutlu Türküm Diyene!" pic.twitter.com/EipupPV3uy

— Öncü Gençlik (@OncuGenclik) 11 Mart 2017

11.17: Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, kurultay salonuna giriş yaptı.

11.09: Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Atilla Uğur, "Bu kurultay, tarihe geçecek bir kurultay. Türk milletinin geleceği, Vatan Partisi'dir. Türkiye'yi kutuplaştıranlar değil birleştirenler kazanacak" ifadelerini kullandı.

11.02: Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Sefa Köken, "Vatan Partisi olarak Türkiye'nin birleştirici gücüyüz" diye konuştu.

10.40: Yurttaşların yoğun ilgisinin olduğu kurultayda, sık sık "Yaşasın Vatan Partisi", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Yüreğimiz Mehmetçikle atıyor", "Hepimiz Mehmediz, hepimiz Mehmetçiğiz", "Milli Meclis milli hükümet", "Ya istiklal ya ölüm tam bağımsız Türkiye" ve "Vatan sana canım feda" sloganları atılırken, İzmir Marşı da okundu.

10.30: Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Mehpare Çelik, "Bütün Ankaralıları bu coşkuyu birlikte yaşamaya davet ediyorum" çağrısında bulundu.

10.05: Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı, Amiral Soner Polat Türkiye'nin Vatan Partisi'ne ihtiyacı olduğunu belirterek, "Partimiz vatan mücadelesinde yıkılmaz bir mevzidir" dedi.

09.35: Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş, "Halkımız umutsuzluğa kapılmasın 'hayır'da birleşsin. Bütün Ankaralıları kurultayımıza davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

09.23: Ulusal Kanal canlı yayın konuğu olan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, "Bugün burada 81 ilden delegeler olacak. Yurttaşlarımızı bu tarihi olaya tanıklık etmeleri için buraya davet ediyorum" dedi.

KONUKLAR

Vatan Partisinin 10 Genel Kurultayını izlemek üzere yurtiçi ve yurtdışından siyasi partiler, sendika ve demokratik kitle örgütlerinden temsilciler katıldı.

İsviçre Komünist Partisi adına kurultayı takip etmek üzere Davide Dossi ve M. Arif Ay, Aleksandır Dugin'in yardımcısı Valeriy Karavin, CHP adına Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Liberal Demokrat Parti adına Genel Başkan Yardımcıları, İsmet Şahin, Hüseyin Tüzün ve Gökhan Anıl Ulukuş katıldı. Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık, ve Liman İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Ahmet Uçar sendikaları adına kurultayı izledi. Görev Vakfı Başkanı Mustafa Pamukoğlu ve Talatpaşa Komitesi Yöneticisi Prof. Dr. Cemal Aytemiz de kurultayı izleyen demokratik kitle örgütlerinden.

Aydınlık Gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar, TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, Prof. Dr. Sina Akşin, Nihat Genç de kurultayı izledi.

CHP'yi temsilen Milletvekili Bülent Tezcan, kurultay konukları arasında.​

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, Türkiye'yi birleştiren kurultayda.​

Liberal Demokrat Parti'den İsmet Şahin, kurultay konuğu.​

Eğitim-İş Genel Başkanı Mehmet Balık da konuklar arasında.

Prof. Dr. Sina Akşin, Vatan Partisi kurultayında.​

Güney İsviçre Komünist Partisi'nden Massimiliano Arif Ay, Vatan Partisi kurultayına katıldı.

Rusya lideri Putin’in özel temsilcisi Alexander Dugin'in yardımcısı Valeriy Karavin, kurultaya katıldı.

AKP, CHP, MHP ve HDP kökenli öncüler Vatan Partisi’nde birleşiyor.

KURULTAYDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek 16 Nisan sonrasına ilişkin tarihî mesajlar verdi.

Ankara Arena sahnesinde bir ilk hayat buldu.

Türkiye’nin ilk kadın orkestra şefi İnci Özdil yönetiminde Vatan Savaşı’nın sanat gösterisi vatanseverlerle buluştu.

Tiyatro, bale, müzik ve halk oyunları Vatan Savaşı’nda.

ulusalkanal.com.tr

# vatan partisi # Doğu Perinçek