2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

Her yıl 2 Nisan Dünya Otizm Günü olarak biliniyor. Nisan ayı boyunca yapılan çeşitli etkinliklerle erken teşhisle tedavinin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Toplumda fark yaratan otizmli çocuklar aldığı özel eğitimlerle kendisini ileriye taşıyor. Peki, otizmlilerin karşılaştığı sorunlar neler? Haberimizde izliyoruz.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

Otizmli bireyler, herkes kadar farklı, herkes kadar da aynılar...

Her yıl 2 Nisan, farkındalık oluşturmak adına Dünya Otizm Günü olarak biliniyor. Nisan ayı boyunca yapılan çeşitli etkinliklerle de dünya genelinde otizmin sorun ve çözümleri konuşuluyor.

Otizmli bireylerin yaşama tutunma mücadelesinde ailelerin desteği büyük önem taşıyor.

Ulusal Kanal'a konuşan Otizm Federasyonu Başkan Yardımcısı Pervin Sabur, otizmli bireyleri topluma kazandırmak adına önerilerini anlattı.

- Ailen çocuğun otizmli olduğu için ailen uzaklaşıyor çevren uzaklaşıyor apartmanda çocuğum ses yaptığı için sorunlar yaşadım okul zaten bizim için hayal aileler heyecanlanır biz acaba bizi ne bekliyor diye düşünüyoruz. Bu dünyaya bir daha gelsem Şafak'ın annesi olmayı isterim..

- Otizmle yaşamak çok zor biz kabullendik çevre kabullenemedi. Otizm henüz 3 yaşına gelmeden tanımlanmıyor. İlaçla tedavi edilmiyor. Otizm hastalık değil çevresel faktörlerdir.

- En yakın işinde profesyonel eğitim kurumlarına gitmesi gerekiyor. Daha önce tanışmış insanlardan destek almalılar. Kapanıp kalmamaları gerekiyor. Kendi dünyamıza çekilirsek çocuğumuza destek olamayız.

- Bizim çocuklarımız mezun olduktan sonra istihdama katılmayı bırakın sokağa çıkamıyorlar. Halk eğitim merkezlerini bizim çocuklarımıza açmalılar. Otizm deyince herkes bir adım geriye atıyor. Bizim özel yeteneği olan çocuklarımız var. Devletin imkânlarından bizde yararlanmak istiyoruz. Sürecimiz zor destek bekliyoruz.

# çocuk # ulusal kanal # etkinlik # otizm # dünya # okul # yetenek # Farkındalık Günü