AKM'ye ne olacak?

AKM'ye ne olacak? 8 yıldır kapalı tutulan ve adeta çürümeye bırakılan Atatürk Kültür Merkezi'nin akıbeti bugün sanatçılarla bir araya gelen Başbakan Davutoğlu'na soruldu. Taksim meydanında yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyleyen Davutoğlu, "AKM'nin yerine yeni bir sanat merkezi yapılması tartışılmalıdır" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu "Kültürel Kalkınma" toplantısında sanatçılarla bir araya geldi.

Davutoğlu'na, Taksim meydanında 8 yıldır atıl konumda bırakılan ve hiçbir düzenleme çalışmasının yapılmadığı Atatük Kültür Merkezi soruldu.

Taksim Meydanı'nın çehresinin değişmesi gerektiğini söyleyen Davutoğlu, "AKM'nin yerine yeni bir sanat merkezi yapılması tartışılmalıdır" dedi.

Başbakan, Taksim meydanının mevcut haline hiç kimsenin güzel diyemeyeceğini savundu.

Türkiye Sanatçılar Birliği'nin öncülüğünde AKM'yi Geri İstiyoruz Platformu'nu kuran isimler ise Davutoğlu gibi düşünmüyor.

Kültür merkezi için düzenlenen panelin konuşmacıları İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve eski Müdürü Tunç Günbay, Türkiye Sanatçılar Birliği temsilcisi Kaya Özsezgin, Mimar Doğan Hasol ve İstanbul Barosu avukatlarından İsmail Altay ve sanatçı Orhan Kurtuldu oldu.

Konuşmacılar, Atatürk Kültür Merkezi'nin önemine vurgu yaptı.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # Başbakan Ahmet Davutoğlu # Davutoğlu # Atatürk Kültür Merkezi # akm # Geri İstiyoruz Platformu # Kaya Özsezgin # Mimar Doğan Hasol