Meteroroloji uyardı: Kuvvetli sağanak geliyor

Meteoroloji'den 5 bölgeye kuvvetli sağanak uyarısı geldi. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyredeceği ifade edilirken, Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu'da yağış beklendiği ifade edildi.

Meteroroloji uyardı: Kuvvetli sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ülkedeki hava durumu ile ilgili son değerlendirmesini yaptı. Buna göre ülkenin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir havanın olması öngörülüyor.

Yapılan değerlendirmeler neticesinde, Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç) ile Siirt, Adıyaman, G. Antep ve Kilis çevrelerinin ise yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'da yer yer gök gürültülü sağanak ile birlikte İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Bilecik ve Bursa çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

KUUVETLİĞİ SAĞANAK YAĞIŞA DİKKAT

Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz ile Samsun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun güneyi ile Yozgat ve Kırşehir çevrelerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli, güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege, İç Anadolu'nun batısı ile Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (40-70 km/sa), Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güneyinde çok kuvvetli ve fırtına (50-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının güney ve doğu kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, kuzeybatı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

# fırtına # istanbul hava durumu # uyarı # sağanak # yağış # sağanak yağış # Meteoroloji Genel Müdürlüğü # doğu anadolu # karadeniz # Hava durumu # hava sıcaklığı # şiddetli yağış # marmara # akdeniz # iç anadolu # rüzgar # sağanak uyarısı # gök gürültülü sağanak # marmara hava durumu # hava durumu nasıl olacak # pazar hava durumu # sağanak yağış uyarısı # sağanak uyarı # Parçalı Bulutlu # meteroroloji # Meteroroloji uyarı