Antalyalı müzikseverler, bu kez de ‘Kış Rüyası’nda buluştu

Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sürdürülen bir dizi konserde müzikseverler bir araya geliyor. İşte o konserler zincirine bir yenisi daha eklendi. Antalyalı müzikseverler, bu kez de ‘Kış Rüyası’nda buluştu. ‘Çello Yıldızları’ adı verilen orkestranın sunduğu konser, izleyicilerden tam not aldı.

Müzik, Dans, Türkü... Antalya Devlet Opera ve Balesi, Antalyalılara unutulmaz anlar yaşatmayı sürdürüyor.

Bir süredir konser zinciriyle müzikseverlerle buluşan ANTDOB, o zincire muhteşem bir halka daha ekledi. Opera diliyle yorumlanan şarkı ve türkülerle Antalyalılara ‘Kış Rüyası’nda unutulmaz bir gece yaşattı.

Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konser, çello sanatçılarının dünyaca ünlü besteci Mozart'ın 'Alla Turca' adlı eserini seslendirmesiyle başladı.

Aladdin Ataseven’in yorumladığı Aşık Veysel'in 'Uzun İnce Bir Yoldayım' adlı türküsüne, Esra Taner de dansıyla eşlik etti.

Yine Alaaddin Ataseven'in orkestra eşliğinde yorumladığı Ege türküsü 'Ah Bir Ateş Ver' ile 'Gel Gör' adlı şarkıya Tolga Burçak dansıyla eşlik etti. İzleyiciler bu danslı türkü şöleni karşısında adeta büyülendi.

Nurdan Küçükekmekçi, Tokat yöresine ait 'Sabahın Seherinde Ötüyor Kuşlar' adlı türkü ile nihavent makamındaki 'Papatya Gibisin' adlı şarkıyı, Medine Tuganova da 'Yıldızların Altında' adlı şarkıyı seslendirdi.

Konser, bestesi Sadi Işılay'a ait olan 'Sultanıyegah' adlı oyun havasıyla sona erdi. Solist ve orkestra da yer alan sanatçılar, izleyenler tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

ulusalkanal.com.tr

# Antalya Devlet Opera ve Balesi