FETÖ'nün şike kumpasında 15'i tutuklu 108 sanık 2'nci kez hakim karşısında

FETÖ'nün şike kumpası davası ikinci gününde devam ediyor. Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu, 15'i tutuklu 108 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşmasında 435 sayfalık iddaname okunuyor.

FETÖ'nün şike kumpasında 15'i tutuklu 108 sanık 2'nci kez hakim karşısında

Fethullah Gülen bir numaralı sanık olduğu futtbolda şike kumpası davasının ikinci duruşması görülüyor.

Hem duruşmanın görüldüğü salonda hem Silivri Cezaevi çevresinde jandarma geniş güvenlik önemlemleri aldı.

İlk duruşmasında gerginlik yaşanan davanın ikinci duruşması sakin başladı. Duruşmada başka soruşturmalardan tutuklu olan Ali Fuat Yılmazer ve Mehmet Baransu'nun da bulunduğu 9 tutuklu 42 sanık hazır bulundu. Müştekileri ise avukatları temsil etti.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanıklar bugünde reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti talebi reddetti.

Aralarında eski polis müdürlerinin de bulunduğu 15'i tutuklu 108 sanık yargılanıyor. Kumpasın Gülen'in talimatıyla kulüpleri ele geçirmek amacıyla kurulduğu ve ilk kumpasın Aziz Yıldırım'a karşı hazırlandığı belirtiliyor.

108 sanık hakkında 35 yıldan 85'er yıla kadar hapis cezası istenen duruşma 435 sayfalık iddianamenin okunması ile devam ediyor. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davanın 3 gün daha sürecek.

ulusalkanal.com.tr

# fetö # Fetullah Gülen # şike kumpası # sanık