Biden'in İstanbul Sözleşmesi yorumu

ABD Başkanı Biden Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nde ayrılmasına ilişkin açıklama yaptı. Biden açıklamasında Türkiye'nin kararını 'hayal kırıklığı olarak' ifade etti.

Biden'in İstanbul Sözleşmesi yorumu

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden Cumhurbaşkanlığı kararıyla Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nde ayrılmasını yorumladı. Beyaz Saray'ın resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada Biden, ''Türkiye'nin, İstanbul Sözleşmesi'nden ani ve haksız bir şekilde çekilmesi son derece hayal kırıklığı yaratmaktadır.'' dedi.

Biden'ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

- Türkiye'nin, daha çok İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nden ani ve haksız bir şekilde çekilmesi son derece hayal kırıklığı yaratmaktadır. Sözleşmeyi imzalayan ilk ülke olan Türkiye'de kadın cinayetlerinin arttığı haberleri de dahil olmak üzere dünya çapında aile içi şiddet olaylarının sayısında artış görüyoruz. Ülkeler, kadınları korumak ve istismarcıları sorumlu tutmak için tasarlanmış uluslararası anlaşmaları reddetmek yerine, kadına yönelik şiddeti sona erdirme taahhütlerini güçlendirmek ve yenilemek için çalışmalıdır. Bu, uluslararası hareketin küresel olarak kadına yönelik şiddete son vermesi için cesaret kırıcı bir geri adımdır.

- Cinsiyete dayalı şiddet, dünyanın her köşesinde her milleti etkileyen bir beladır. Geçtiğimiz birkaç hafta içinde, Gürcistan'daki trajik cinayetler de dahil olmak üzere, kadınlara yönelik çok fazla korkunç ve acımasız saldırı örneği gördük. Ve günlük cinsiyet temelli şiddet korkusu altında yaşamanın her yerde kadınlara verdiği daha geniş zararı gördük. Bu hepimize zarar veriyor ve kadınların şiddetten arınmış bir şekilde hayatlarını sürdürebildikleri toplumlar yaratmak için hepimiz daha fazlasını yapmalıyız.

# abd # türkiye # amerika # cinayet # kadın # kadına şiddet # Biden # İstanbul Sözleşmesi # abd türkiye # Beyaz Saray # Gürcistan # Kadına Yönelik Şiddet # aile içi şiddet # Avrupa Konseyi # trajik