HDP’li Sırrı Süreyya Önder'den açılım itirafları

PKK terör örgütünün siyasi uzantısı HDP’li Sırrı Süreyya Önder, PKK açılımı döneminde PKK yöneticileri ile toplantı yaptıklarını ve hükümetin ricalarını ilettiklerini söyledi. Ankara ve Kandil arasında sürekli mekik dokuduklarını anlatan Önder “Bir defa Kandil’deyken bombardıman başladı, dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin bombardımanı durdurdu” ifadelerini kullandı.

HDP’li Sırrı Süreyya Önder'den açılım itirafları

“Sürekli Kandil’e gidiyorduk, hükümetin ricalarını iletiyorduk”, Kandil’e bombardımanı Sadullah Ergin durdurdu”

Bu ifadeler PKK terör örgütünün siyasi uzantısı HDP’nin Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’e ait.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında mahkemede ifade veren Önder, PKK açılımına ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Terör Örgütü Üyeliği ve Terör Örgütü Propagandası yapmak suçlarından 40 yıl hapis istemiyle yargılanan Önder, PKK açılımı döneminde Ankara-Kandil arasında mekik dokuduklarını söyledi.

Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesinde savunma yapan Önder, açılım sürecinde sürekli Kandil’e giderek devletin ricalarını PKK’lı yöneticilere ilettiğini kaydetti.

Kandil’de bulunduğu sırada başından geçen bir olayı paylaşan Önder, AKP hükümetinin bir bakanının PKK’ya yönelik yapılan bir bombardımanı durdurduğunu söyledi.

Dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in Kandil’e yapılan bombardımanı durdurduğunu belirten Önder, PKK’lı yöneticilerle 180’i aşkın toplantı yaptığını vurguladı.

Sırrı Süreyya Önder, PKK açılımının en önemli meyvesinin Dolmabahçe Mutabakatı olduğunu akyardı, “Bu devletin bakanıyla aynı koltuk hizasında oturdum” dedi.

Sırrı Süreyya Önder ayrıca, yine açılım sürecinde dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüşerek Diyarbakır’da bir Kalekol inşaatını durdurduklarını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # kandil # hdp # açılım # sadullah ergin # bakan # adalet # Sırrı Süreyya Önder