AKP'li vekilin 19 yaşındaki oğluna jet atama!

AKP tek başına iktidarı kaybetti ancak torpille kadrolaşma sona ermedi. AKP Karaman vekili Mevlüt Akgün’ün henüz 19 yaşındaki oğlu Celil Akgün, önce Kars Valisi’nin Özel Kalem Müdürü oldu. Sonra da EDPK'ya atanarak Ankara'ya nakledildi. Celil Akgün, üniversitede hazırlık sınıfı öğrencisi.

AKP'li vekilin 19 yaşındaki oğluna jet atama!

Her yıl 2 milyondan fazla genç, kamu personeli olabilmek için sınavlarda ter dökerken, AKP'li vekilin oğlu jet atamalarla kadroya girdi.

AKP Karaman milletvekili Mevlüt Akgün'ün oğlu Celil Akgün önce Kars Valisi'nin Özel Kalem Müdürü oldu, sonra da EPDK'ya atandı.

Sözcü gazetesinin haberine göre, henüz 19 yaşında olan Celil Akgün Başkent Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi. Akgün KPSS'ye girmeden, 19 Eylül 2014’te Kars Valiliğine başvurdu. Akgün, “Münhal bulunan Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna atamamın yapılmasını saygı ile arz ederim” yazılı, iki satırlık bir dilekçe sundu.

Hemen işleme alınan başvuru için İçişleri ve Çalışma bakanlıklarından da kısa sürede izinler çıktı. Akgün, bu kadroda az bir süre kaldıktan sonra Ankara’ya Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’na alındı.

Sözcü’nün ulaştığı baba Akgün jet atamaları doğruladı. Akgün, oğlunun üniversite ile memuriyeti birlikte nasıl sürdürdüğü sorusuna ise “Okul kaydını dondurduk” yanıtını verdi.

Celil Akgün, 15 Şubat 2015’te Twitter hesabından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile çekilmiş fotoğrafını paylaşmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # skandal # epdk # torpil