Bursa'da sağanak sele dönüştü

Bursa’da etkili olan sağanak ve fırtına Karacabey ilçesinde sele dönüştü. Yeşildere Deresi taştı. Sel suları iş makinelerini sürükledi. Tarım arazileri de sular altında kaldı. Çadırlarda kalan tarım işçileri spor salonlarına yerleştirildi. Bölgeye çok sayıda AFAD, UMKE arama kurtarma ve itfaiye ile sağlık ekibi sevk edildi.

Bursa'da sağanak sele dönüştü

Kuvvetli sağanak nedeniyle dereler taştı. Tarım arazileri sular altında kaldı. İş makineleri sürüklendi. Sel felaketinin meydana geldiği yer, Bursa'nın Karacabey ilçesi…

Kentte sağanak ve fırtına etkisini artırdı. Sağanak sele dönüştü. Yeşildere Deresi taştı. Tarım arazileri sular altında kaldı. Ağaçlar yerinden söküldü. Çadırlarda kalan tarım işçileri spor salonlarına yerleştirildi.

Bölgeye çok sayıda AFAD, UMKE arama kurtarma ve itfaiye ile sağlık ekibi sevk edildi. Mahallelerdeki bazı evleri su bastı. Su ve Kanalizasyon İdaresi ve itfaiye ekipleri, evlerdeki suyu tahliye etmeye çalıştı.

Taşkında bir traktör suda sürüklendi. Bölgede bulunan iş makineleri de zarar gördü.

Sel nedeniyle araç trafiğine kapatılan Karacabey-Çanakkale kara yolu, ekiplerin çalışmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, olayın ardından bir kısmı da Dağkadı Mahallesi'ne götürülen mevsimlik işçilerin yanına gitti.

# bursa # fırtına # sağanak # UMKE # AFAD # sel # Karacabey # tarım arazileri # bursa karacabey # iş makineleri # bursa sel