Tatar'dan Straw'a teşekkür

İngiltere'nin eski Dışişleri Bakanı Jack Straw'un Kıbrıs'ta iki devletli çözüm çağrısına, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan teşekkür mesajı geldi. Tatar, "Türk halkının haklı davasına ilişkin cesaretle yaptığı açıklamalarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Tatar'dan Straw'a teşekkür

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs'ta iki devletli çözüm çağrısı yapan eski İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw'a teşekkür etti.

İngiltere'nin Eski Dışişleri Bakanı Straw, Kıbrıs konusunun tartışıldığı online bir seminerde, Kıbrıs'ta iki devletli çözümü savundu.

Avrupa Birliği tarafından yapılan en büyük hatanın bölünmüş bir Kıbrıs'ı AB'ye almak olduğunu söyleyen Straw, İngiltere'nin mevcut Dışişleri Bakanı'na Kıbrıs'ta iki devletli çözümü destekleme çağrısı yaptı.

Straw, İngiliz hükümetinin Kuzey Kıbrıs'a doğrudan uçuşları başlatması gerektiğini söyledi.

Kıbrıs’ta iki bölgeli federal çözüm mümkün olmadığını söyleyen Straw, "Hepimiz iki devletli çözüme doğru çalışmalıyız." dedi.

Milliyet gazetesine konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Straw'a teşekkür etti.

- İngiltere Kıbrıs’ı çok iyi bilir, Kıbrıs’ın geçmişini çok iyi bilir ve şimdi buna ek olarak bizim de lobicilik faaliyetlerimizle İngiltere’de bizim de sesimizi epey insan duymuştur ve duymaktadır. Jack Straw bunlardan bir tanesidir.

- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar olarak Kıbrıs Türk halkının haklı davasına ilişkin cesaretle yaptığı açık, net açıklamalarından dolayı kendisine minnettarım, kendisine teşekkür ediyorum.

# ingiltere # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # ersin tatar # milliyet # Türk halkı # kıbrıs sorunu # ingiliz hükümeti # teşekkür # tatar # iki devletli çözüm # Kıbrısta iki devletli çözüm # Kıbrıs iki devletli çözüm # Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar # KKTC iki devletli çözüm # Kıbrıs konusu # Kıbrıs açıklaması