Meral Akşener: ''Ekonomik bağımsızlığımız tehlikeye girer''

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tütün üreticisine getirilen yetki belgesi zorunluluğunun süresinin uzatılmasını önerdi. Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi’nin özelleştirilmesine de tepki gösterdi.

Meral Akşener: ''Ekonomik bağımsızlığımız tehlikeye girer''

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

Akşener, 1 Temmuz’dan itibaren tütün üreticisine getirilen yetki belgesi zorunluluğunun uzatılmasını önerdi.

Akşener, ''Gelin, tütün üreticimizi cezaevine değil, tarlalarına gönderelim. Bu konudaki tarihi erteleyip, tütün kıran çiftçimize zaman tanıyın'' dedi.

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi için alınan özelleştirme kararını da değerlendiren Akşener, bu adımdan vazgeçilmesini istedi.

Konuyla ilgili Akşener, ''Çünkü şayet elektrik iletimi, özel bir şirkete geçerse, elektrik fiyatları, o şirketin yararına, toplumun ise zararına olacak şekilde artabilir. Sonuçta da sanayicimiz, çiftçimiz, vatandaşımız, daha da artan elektrik faturalarıyla karşılaşabilir. İşte bu nedenle, TEİAŞ, kâr amacı gütmemesi gereken bir kurumdur. Bu sektörün kontrolü kamuda olmazsa, ekonomik bağımsızlığımız tehlikeye girer'' ifadelerini kullandı.

# İyi Parti # ekonomi # özelleştirme # tütün # İyi Parti Genel Başkanı # meral akşener # toplantı # teiaş # yetki belgesi # Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi # TEİAŞ özelleştirme