İranlı Doktor Ruzbehani Ulusal Kanal'a konuştu: ''Bütün engellemelere rağmen aşılarımızı ürettik''

İran koronavirüs ile mücadelede aşı ve aşılama çalışmalarına hız verdi. Rusya'dan alınan Sputnik V aşısı ile aşılama çalışmalarına başladı. Yerli iki aşı çalışması da başarıya ulaştı. İranlı bulaşıcı hastalıklar uzmanı Doktor Mahmud Ruzbehani, ülkesinin aşı çalışmaları hakkında Ulusal Kanal'a konuştu. "Bütün engelleme ve imkansızlıklara rağmen çalışmalarımız başarıya ulaştı" dedi.

İranlı Doktor Ruzbehani Ulusal Kanal'a konuştu: ''Bütün engellemelere rağmen aşılarımızı ürettik''

Haber: Yakup Aslan - Kamera: Navid Daneshver

İran'da koronavirüs ile mücadele çetin de olsa başarı ile devam ediyor.

Tahran, ABD tarafından uygulanan tek taraflı ekonomik ambargolar altında aşılama çalışmalarına başladı.

İlk aşamada Rusya'dan alınan 5 yüz bin doz ile sağlık çalışanlarını aşılayan İran yerli aşı çalışmalarında başarıya ulaştı.

Ülkesinin aşı çalışmaları hakkında Ulusal Kanal'a bilgi veren İranlı bulaşıcı hastalıklar uzmanı Doktor Mahmud Ruzbehani, sağlık çalışanlarının ardından vatandaşların da hızlı bir takvimle aşılanacağını aktardı:

- Dünyada birçok ülke henüz aşıya ulaşamamışken Rusya'dan aldığımız Sputnik V aşısı ile sağlık çalışanlarını aşılamaya başladık.

- Rusya ve Çin aşıları başarılı olmalarına rağmen birçok yalan haber yapılıyor bu bizim içinde geçerli bu nedenle İlk aşıyı da sağlık bakanımızın oğlu oldu. Biz hızlı bir takvimle ülke genelinin aşılanmasını hedefliyoruz.

Küba ile ortak aşı çalışmasının yürütüldüğünü söyleyen Doktor Ruzbehani, yerli aşı çalışmalarınında yakın zamanda seri üretime başlanacağına dikkat çekti:

- Bakınız Küba ile ortak aşı çalışmamız devam ediyor, bunun yanı sıra üç aşı çalışmamızın ikisi başarıya ulaştı, insanda uygulamaya geçtik ve gördük ki her iki aşıda koruyucu derecede antikor üretebildi.

- Şimdi bu aşılarımızı seri üretim ile önce ülke geneline ardından da bütün insanlığın aşılanmasında kullanıma sunacağız.

Doktor Ruzbehani, salgın süreci ve aşı çalışmalarının bütün engellemelere rağmen ülkesinin başarılı olduğunu vurguladı:

- Küresel salgınla mücadelede bütün insanlık bir sınavdan geçti.

- Bizim ilaç ve teknik malzemeye ulaşmamız bizzat ABD tarafından engellendi. Aşı almamızın önünde yine para transferi yaptırımları bir duvar ördü.

- Biz aşı değil aşılarımızı ürettik ve almak isteyen bütün ülkelere vermeye hazırız, biz Küba ile yine aşı çalışması başlattık dayanışma içindeyiz.

- Acil aşılama için Rusya'dan aşımızı aldık. Emperyalistler dünyanın merkezinde olmadıklarını anlamalı. Gördüğünüz gibi size muhtaç değiliz onurlu milletlerle başka bir dünya mümkün.

# abd # koronavirüs # çin # ulusal kanal # aşı # iran tahran # emperyalizm # küba # tahran # ABD İran # sinovac # aşılama # SPUTNİK V # çin aşısı # aşı çalışmaları # Küresel salgın # sinoVac aşısı # Sağlık Çalışanları # Sputnik V aşısı # İran Rusya # aşılama çalışmaları # Rusya Sputnik V # İran aşı # İran aşılama # emperyalistler