Nijerya Büyükelçimiz kaçırılan mürettebat hakkında konuştu

Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Ahmet Melih Ulueren, Nijerya açıklarında saldırıya uğrayan Türk gemisi hakkında son bilgileri paylaştı. TRT Haber'e konuşan Büyükelçi Ulueren, Nijerya makamları ile temaslarının sürdüğünü belirterek, ''Gece gündüz bu işin takipçisi olacağız'' dedi.

Nijerya Büyükelçimiz kaçırılan mürettebat hakkında konuştu

Mürettebatı Türk olan bir kargo gemisi dün akşam saat 10 sularında Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğradı. Saldırıda Azerbaycan vatandaşı bir mürettebat üyesi hayatını kaybederken 15 Türk denizci kaçırıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yaşanan saldırı sonrası gemi kaptanlarından Furkan Yaren ile telefonda görüştü. Erdoğan kaçırılan gemi personellerinin kurtarılması için tüm yetkililere talimat verdi.

Olay sonrası Nijerya ve çevre ülkelerdeki Türkiye'nin büyükelçilikleri de harekete geçti. Kaçırılan mürettebatın kurtarılması için çalışma başlatıldı.

''TEMMUZ 2019'DA DA BENZER BİR OLAY YAŞAMIŞTIK''

Türkiye'nin Abuja BüyükelçisiAhmet Melih Ulueren, saldırıya dair son bilgileri

TRT Haber'e anlattı. Ulueren geçmişte de bu tarz olayların yaşandığının altını çizdi:

- Dün gece hem Nijerya emniyet makamlarıyla hem de askeri makamlarla temas halindeydik.

- Maalesef Gine körfezinde bu tip olaylar oluyor. Temmuz 2019'da da benzer bir olay yaşamıştık.

- O olayda denizcilerimiz sağ salim kurtulmuşlardı. Ümit ediyorum ve eminim ki inşallah bu kez de denizcilerimiz sağ salim kurtulacaklar.

- Önümüzdeki günlerde de Nijerya makamlarıyla temaslarımızı sürdüreceğiz ve 15 denizcimizin kurtarılması için birlikte çalışma halinde olacağız."

''GECE GÜNDÜZ BU İŞİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ''

Olayın nasıl gerçekleştiğini de aktaran Büyükelçi Ulueren, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun talimatlarıyla işin takipçisi olmayı sürdüreceklerini belirtti:

- Sürat botuyla gemiye hücum ediyorlar. 15 denizcimizi alıp kaçtılar.

- Geriye 4. kaptanla 2 denizcimiz daha kaldı. Vefat eden Azerbaycan vatandaşı ile gemi kıyıya çekilecek. Artık gemi korsan tehlikesi altında değil.

- Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun talimatları doğrultusunda gece gündüz bu işin takipçisi olacağız.

- Temaslarımızı sürdüreceğiz, geçen sefer olduğu gibi vatandaşlarımızın kurtulacağını ümit etmekteyim.

''HAYDUT ÇETELERİ, KORSANLAR BUNU İŞ HALİNE GETİRDİLER''

Ulueren kaçırılma olaylarının fidye için olduğunu belirtirken, güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini vurguladı:

- Geçen sefer kaçırdılar fidye istediler. Genellikle fidye için kaçırılma oluyor.

- Bunu iş haline getirmiş haydut çeteleri, korsanlar olduğu muhakkak.

- Bu korsanların önünü almak için güvenlik önlemlerinin artırılması ve bunların üzerine gidilip tekrarının önlenmesi gerekiyor.

- Gine Körfezi'nde maalesef bu tekrar eden üzüntü kaynağı."

Abuja Büyükelçisi Ahmet Melih Ulueren denizcilerin nereye götürüldüğüne dair henüz herhangi bir bilgi olmadığını da sözlerine ekledi.

# türkiye # Azerbaycan # saldırı # gemi # nijerya # TRT Haber # recep tayyip erdoğan # Furkan Yaren # Türk denizci # mürettebat # fidye # korsan # Gine Körfezi # Türk mürettebat # Nijerya saldırı # korsan saldırısı # Kaçırılan Türk gemisi # kaçırılan mürettebat # Türk gemisine saldırı # gemi saldırı # korsan saldırı