Kumpasçılara kötü haber!

Kumpas davalarının temel dayanaklarından olan gizli tanıklara bir kötü haber de Tanık Koruma Kurulu'ndan geldi. Kurul gizli tanıkların korum tedbirlerini her ay yeniden gözden geçirmeye başladı. Edinilen bilgiye göre gizli tanıkların korumaları kaldırılacak ve yalan beyandan davalar açılacak.

Kumpasçılara kötü haber!

İfadeleriyle Ergenekon, Balyoz gibi kumpas davalarının temelini oluşturan gizli tanıklar mercek altına alındı.

Tanık Koruma Kurulu, gizli tanıklarla ilgili tedbir sürelerini aylık ve iki aylık sürelerle gözden geçirmeye başladı. Daha önce koruma tedbirlerini yıllık olarak yenileyen kurul, birçok gizli tanığın gerçeğe aykırı ifade verdiği ortaya çıkınca kontrollerini sıklaştırdı.

Gizli tanık ifadelerinin de soruşturma konusu yapıldığı öğrenildi. Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, soruşturmaların; gizli tanıkların büyük çoğunluğu için koruma tedbirlerinin kaldırılması ile sonuçlanması bekleniyor.

Yapılan masraflar yalan beyanda bulunduğu için koruma tedbirleri kaldırılan gizli tanıklardan geri alınacak. Korumaları kaldırılarak gizli tanıklıkları sonlandırılan kişiller ayrıca iftira ve yalan beyanda bulunmaktan yargılanacak.

Tanık Koruma Kurulu kararıyla bugüne kadar 107 gizli tanık ve 170 yakını için koruma kararı verildi. 12 gizli tanığın fiziki görüntüleri çeşitli estetik operasyonlarla değiştirildi.

ulusalkanal.com.tr

# ergenekon # Balyoz # kumpas # gizli tanık