Rusya'dan Çekya'ya ültimatom dersi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Çekya'nın eylemlerine son derece olumsuz baktığını ve Moskova'nın tutumunun Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından belirleneceğini söyledi. Rus Dışişleri Sözcüsü Zaharova da, bakanlığa çağrılan Çek elçiyi atılacak adımlar konusunda 'somut bir konuşma' beklediğini kaydetti.

Rusya'dan Çekya'ya ültimatom dersi

Sputnik'in haberine göre, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov gazetecilerin soruları üzerine Rus diplomatları sınır dışı eden Çekya'nın eylemlerini değerlendirdi. Peskov, "Şu anda diplomatlarımız çalışıyor ancak elbette her histeriye olumsuz bakıyoruz. Söyleyebileceğim tek şey bu, diplomatlarımızın sergileyeceğimiz tutumu belirlemesini bekleyelim" dedi.

Bu arada RusyaDışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, bugün Rus Dışişleri'ne davet edilen Çekya'nın MoskovaBüyükelçisini atılacak adımlara ilişkin 'somut bir konuşma' beklediğini ifade etti.

Vesti FM'e demeç veren Zaharova, Çekelçiyle neler konuşulacağı sorusu karşısında "Prag'ın belirli eylemlerde bulunması halinde, bizim hangi eylemleri uygulayacağımıza dair somut bir konuşma olacak" yanıtını verdi.

Zaharova, Çek tarafının neyle karşılaşacaklarını anlaması gerektiğinin altını çizdi.

Daha önce Çekya Dışişleri Bakanlığı, Rusya’dan sınır dışı edilen diplomatların görevlerine dönmesi için 22 Nisan saat 12.00'ye kadar süre vermişti.

Aksi takdirde Rusya'nın Prag Büyükelçiliği'ndeki personel sayısının Çekya'nın Moskova Büyükelçiliği'ndeki personel sayısına eşit olacak şekilde azaltılacağı kaydedilmişti.

Zaharova da Prag'a ültimatom dilini NATO içi iletişimde kullanma tavsiyesinde bulunmuştu.

# rusya # büyükelçi # eylem # nato # moskova # dışişleri bakanlığı # çekya # mariya zaharova # peskov # çek # Dmitri Peskov # elçi # prag # ültimatom